«Παράτησε τη δουλειά σου και μετακόμισε στο εξωτερικό» προτρέπει το Forbes τους Αμερικανούς προτείνοντας τις 10 πιο φθηνές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.
«Φέτος είναι η χρονιά για να κυνηγήσετε το όνειρο: Αφήστε τη δουλειά σας και μετακομίστε σε ένα από τα φθηνότερα και καλύτερα μέρη για να ζήσετε στον κόσμο, μια χώρα όπου κοστίζει τόσο λίγο που ίσως μπορέσετε να σταματήσετε να εργάζεστε» γράφει το άρθρο.
Η θέση της Ελλάδας στη λίστα του Forbes
Στην 7η θέση της κορυφαίας 10άδας του Forbes βρίσκεται η Ελλάδα.
«Γιατί: Μία νέα εισαγωγή στη φετινή λίστα είναι η Ελλάδα, η οποία έχει κάνει βήματα προόδου στη δημιουργία περισσότερων επιλογών έκδοσης βίζας που επιτρέπει στους ανθρώπους να μείνουν περισσότερο. «Και, φυσικά, είναι όμορφη και με καλό κόστος», αναφέρει το άρθρο.
Άλλα προνόμια: «μερικά από τα καλύτερα φαγητά στον κόσμο και μια πλούσια, βαθιά ιστορία», όπως σημειώνει η ανταποκρίτρια του International Living, Lynn Roulo.
Πού να μετακομίσετε: Η χώρα είναι περισσότερο γνωστή για τα νησιά της. «Τα ελληνικά νησιά μπορούν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον για εξερεύνηση. Αν η Ελλάδα γίνει το σπίτι σου, το island hopping γίνεται μέρος της ζωής σου», γράφει.
Το κόστος: «Πρακτικά μιλώντας, ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα στην Ελλάδα με περίπου 1.900 $ το μήνα και ένας εργένης με περίπου 1.600 $. Αλλά να έχετε κατά νου μια ανανεώσιμη βίζα διαμονής, πρέπει να δείξετε ότι διαθέτετε τουλάχιστον 2.000 ευρώ το μήνα».
Σε ποιους απευθύνεται η λίστα
Ωστόσο αυτή η λίστα του Forbes δεν είναι μόνο για συνταξιούχους. Απευθύνεται σε όποιον αναζητά μια καλύτερη ζωή, μια πιο προσιτή ζωή ή απλώς έναν τρόπο να ξεφύγει από όλον αυτό τον φρενήρη ρυθμό της ζωής, τη βία, την πολιτική, τον διχασμό, λέει απευθυνόμενος στους Αμερικανούς.
Αυτή η λίστα είναι επίσης για άτομα που έχουν βαρεθεί το ωράριο 9 με 5 και θέλουν να βρουν τα φθηνότερα μέρη για να ζήσουν στον κόσμο, χώρες όπου το κόστος ζωής είναι πολύ φθηνότερο από τις ΗΠΑ, τόσο φθηνό δε, που μπορεί να μην χρειάζεται να εργαστεί κάποιος.
Σύμφωνα με το άρθρο, η φετινή λίστα είναι πιο σύντομη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. «Πάντα προσπαθούμε να κάνουμε αυτόν τον δείκτη όσο πιο χρήσιμο γίνεται. Έτσι, για το 2023, έχουμε συνδυάσει ορισμένες κατηγορίες για να εστιάσουμε καλύτερα την προσοχή των ανθρώπων στους παράγοντες που είναι πιο σημαντικοί για αυτούς να λάβουν υπόψη – κόστος ζωής, κλίμα, βίζες, στέγαση, υγειονομική περίθαλψη, για παράδειγμα».
Ορισμένες χώρες λείπουν από τη λίστα του Forbes φέτος επειδή οι καταστάσεις με τη χορήγηση βίζας έχουν δημιουργήσει προβλήματα ή είναι πλέον πολύ ακριβά για τους ομογενείς να ζήσουν εκεί με πλήρη απασχόληση. «Η Μαλαισία και το Βιετνάμ εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία», λέει.