Quantcast
18:12
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
18:12
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η ζωή του Οικονομόπουλου γίνεται ντοκιμαντέρ: Ένας άνδρας που ζει στο σεξιστικό παρελθόν, εκεί που οι γυναίκες «πλένουν πιάτα» και οι άθεοι «καίγονται στην πυρά»

Ο Νίκος Οικονομόπουλος και το ντοκιμαντέρ Faith

Ο Νίκος Οικονομόπουλος και το ντοκιμαντέρ Faith

Ο Θάνος Νικηταράς
29.12.2022
22:55
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2022 • 14:24
Το ANT1+ αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Νίκου Οικονομόπουλου και εμείς εντοπίσαμε αρκετές δηλώσεις του τραγουδιστή που προβληματίζουν

Ο τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος είναι γνωστός για την πίστη του στο Θεό, κάτι που απασχολεί έντονα όπως φαίνεται τον ANT1+, ο οποίος αποφάσισε να κάνει τη ζωή του ντοκιμαντέρ.

Άλλωστε και ο τίτλος του ντοκιμαντέρ του ANT1+ μας προϊδεάζει για ένα πρόγραμμα το οποίο θα αναφέρεται αρκετά στην πίστη του τραγουδιστή. Συγκεκριμένα, φέρει τον τίτλο «Faith» (Πίστη).

Το ντοκιμαντέρ κάνει  πρεμιέρα στο νέο ANT1+ Original στις 31 Δεκεμβρίου και επί της ουσίας είναι ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στον Νίκο Οικονομόπουλο σε παραγωγή των ANTENNA Studios.

Το «Faith» ξετυλίγει, για πρώτη φορά, πτυχές όχι μόνο της επαγγελματικής αλλά και της προσωπικής ζωής του τραγουδιστή και ακολουθεί τον Νίκο Οικονομόπουλο. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:

Τέλος, η ταινία αναφέρεται και στους 5 πυλώνες που τον έκαναν γνωστό τραγουδιστή: Η πίστη στον Θεό, στην οικογένεια, στο εαυτό του, στη μουσική και στους θαυμαστές του.

Ο «παλαιών αρχών» Οικονομόπουλος

Ωστόσο η ζωή του Νίκου Οικονομόπουλου έχει χαρακτηριστεί από τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς, δηλώσεις που ξεχειλίζουν σεξισμό, κάτι που ο ίδιος ο τραγουδιστής αποδίδει στο γεγονός πως όπως λέει, είναι λίγο «παλαιών αρχών».

«Είναι ωραίο να σφουγγαρίζεις εσύ το σπίτι σου και να διαβάζει η γυναίκα σου εφημερίδα;» αναρωτιόταν προ ετών στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, «Όλα», ελάχιστα αφότου περιέγραφε την «ιδανική» οικογένεια κατά την άποψή του. «Δεν είναι ωραίο να έχεις μόλις τελειώσει το φαγητό σου και η γυναίκα σου να μαζεύει το τραπέζι;».

Οι παρουσιαστές τότε εμφανίζονταν να προσπαθούν να διασκεδάσουν τις δηλώσεις του τραγουδιστή, οι οποίες μπορεί να έμοιαζαν και σε και εμάς αστείες, αν ο ίδιος λίγο πιο πριν δεν δήλωνε ξεκάθαρα -κάνοντας και συγκεκριμένες κινήσεις με τα χέρια του- ότι η γυναίκα είναι κατώτερη από τον άνδρα.

«Δεν μπορώ να είναι η γυναίκα πάνω από εμένα», έλεγε ο Οικονομόπουλος φέροντας τα χέρια του σαν ζυγαριά, όπου η μία πλευρά, η ανδρική βρισκόταν ένα «σκαλί» ψηλότερα από τη γυναικεία. Παράλληλα αποκάλυπτε ότι αυτές τις απόψεις τις σχημάτισε από τον παππού του, δικαιολογώντας ίσως και με αυτό τον τρόπο τις αναχρονιστικές του δηλώσεις.

«Ο παππούς έτρωγε, η γιαγιά μάζευε το τραπέζι, έτσι έμαθα. Και εγώ όταν τρώω δεν σηκώνω το πιάτο μου, έτσι έμαθα», συνέχιζε προσπαθώντας να παρουσίασει την πιο πατριαρχική από τις απόψεις.

«Η γυναίκα στο σπίτι έχει κάποιες συγκεκριμένες δουλειές», πρόσθετε, αν και ισχυριζόταν ότι εάν υπάρξει ανάγκη θα πλύνει και κανένα πιάτο, αφού δεν είναι και «βρωμιάρης».

Και άντε να δεχθούμε ότι δεν ήξερε, ότι ήταν μικρός, κάτι τέλος πάντων. Άντε να δεχθούμε ότι έπεσε στην παγίδα των δημοσιογράφων και είπε πράγματα που δεν πίστευε.

Ο Οικονομόπουλος έκανε πιο πρόσφατα παρόμοιες δηλώσεις και στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, όπου σημείωνε ότι δεν πλένει πιάτα γιατί νιώθει… άβολα και ότι «ευτυχώς» δεν ξέρει να μαγειρεύει.

«Αν ο προηγούμενος στη σειρά έχει κορωνοϊό, θα κοινωνήσω και πάλι»

Αφήνουμε τις σεξιστικές δηλώσεις του Οικονομόπουλου άλλωστε -ελπίζουμε- ότι δεν θα βρίσκονται στο ντοκιμαντέρ του ANT1+ και ασχολούμαστε για την πίστη του τραγουδιστή στο Θεό που έτσι και αλλιώς είναι από τα κύρια ζητήματα με τα οποία ασχολείται το ντοκιμαντέρ.

Ο Οικονομόπουλος είχε εκφράσει εν μέσω πανδημίας δηλώσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από κάποιον (όχι εμάς, καθώς σιχαινόμαστε τέτοιες εκφράσεις) ως «ψεκασμένες».

«Ακόμη και ο προηγούμενος από μένα στη σειρά που θα κοινωνήσει στην εκκλησία έχει νοσήσει, θα κοινωνήσω κι εγώ κανονικά. Όταν πιστεύεις κάτι τόσο δυνατά -όπως εγώ πιστεύω στον Χριστό- δεν σε ενδιαφέρει τίποτα, βάζω στην άκρη τον εαυτό μου, δεν με αφορά ο εαυτός μου. Η Θεία Κοινωνία είναι το φάρμακο των ανθρώπων, το λέω και συγκινούμαι», έλεγε ο Οικονομόπουλος στον Νίκο Χατζηνικολάου, περιγράφοντας την περιπέτεια που είχε με τον Covid-19.

Δηλώσεις που δεν έκανε μόνο ένας τραγουδιστής βέβαια, αλλά ακόμη και η ειδικός, Ελένη Γιαμαρέλλου, που ισχυριζόταν ότι «όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο Μυστήριο. Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για κορονοϊό όπως και για κανένα άλλο μικρόβιο. Εδώ το ξέρετε ότι τότε που είχαμε τους λεπρούς στην Ελλάδα, οι ιερείς κοινωνούσαν τους λεπρούς μετά κοινωνούσαν άνθρωποι άλλοι και κανείς ποτέ δεν κόλλησε;».

Ο Οικονόπουλος και οι άθεοι

Η εκπομπή «Happy Day» πρόβαλλε σήμερα το πρωί πλάνα από το ντοκιμαντέρ του Οικονομόπουλου, στα οποία ακούγεται ο τραγουδιστής να μιλά (μεταξύ άλλων) για την πίστη του στο Θεό.

«Γενικά ήμουν αντισυμβατικός σε όλα. Ήξερα ότι έχω καλή φωνή. Με το που ξεκίνησα, βίωσα τον ανταγωνισμό. Σε όλα. Ήμουν σίγουρος ότι θα κλάψω, το ήξερα. Εγώ ζω με το παρελθόν» έλεγε εκθειάζοντας τις αναχρονιστικές του απόψεις.

«Άθεος μπορεί να είσαι (ευχαριστούμε που μας το επιτρέπεις!), αλλά δεν μπορείς να λες ότι δεν υπάρχει Θεός. Για εμένα υπάρχει. Η πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου: “θα βγω νικητής”», δήλωσε ο Νίκος Οικονομόπουλος.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι γνωρίζουμε το λόγο που αναχρονιστικές δηλώσεις του Οικονομόπουλου αξίζουν να γίνουν ντοκιμαντέρ, αν και είμαστε σίγουροι ότι ο τραγουδιστής θα μας απαντούσε ότι «για κάποιον λόγο γίνονται όλα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση