Quantcast
13:55
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
13:55
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Τα 7+1 αγαπημένα ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια – Το all time classic «Χριστούγεννα» της Βανδή και η διασκευή του Last Christmas από τους ONE

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας

25.12.2022
16:36
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2022 • 10:10
Ποια είναι τα ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ακούμε κάθε χρόνο!

Έφτασαν τα Χριστούγεννα και υπάρχουν συγκεκριμένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ακούμε κάθε χρόνο με χαρακτηριστική ευλάβεια!

Μπορεί το μυαλό των περισσότερων να πάει στο Last Christmas των WHAM και το All I Want For Christmas Is You της Mariah Carey αλλά υπάρχουν και ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια που παίζουν παντού!

Και η αλήθεια είναι πως η μόδα με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια άργησε στην Ελλάδα και δεν έκανε την εμφάνισή της παρά τη δεκαετία του ’90 και στις αρχές της νέας χιλιετίας, όταν ο ένας μετά τον άλλο, μια σειρά από λαϊκούς τραγουδιστές έμπαιναν στο κλίμα κάθε χρόνο τέτοια μέσα με κάποιο χιτάκι σε εορταστικό  κλίμα.

Τζορτζ Μάικλ και Μαράια Κάρεϊ στα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το εξωτερικό
Τζορτζ Μάικλ και Μαράια Κάρεϊ στα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το εξωτερικό

Κι αν για χρόνια το Last Christmas αποτελούσε τον μόνιμο εφιάλτη όλων των «καλικάντζαρων» που δεν αντέχουν τις γιορτές και άρα ούτε τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τη θέση του στον θρόνο με τα λαμπάκια στην Ελλάδα έχει πάρει εδώ και πολύ καιρό (πέρασαν 20 χρόνια!!) η Δέσποινα Βανδή.

Στη λίστα παρακάτω, συγκεντρώσαμε τα 7+1 πιο αγαπημένα τραγούδια που έχουν να κάνουν με τις γιορτές, με τη λίστα να περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου.

Τα 10 αγαπημένα ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια

«Χριστούγεννα» – Δέσποινα Βανδή

Δε χρειάζεται συστάσεις… Τα «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή είναι ΤΟ απόλυτο ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι και κάθε χρόνο τέτοια εποχή κατακλύζει -στην κυριολεξία- τις ραδιοφωνικές συχνότητες.

Σου λέει, περιπλανιέται από Δευτέρα σε Δευτέρα (γιατί άραγε όχι από Τρίτη σε Τρίτη) και αναζητά εκείνον που δεν ήρθε, όπως ο Άη Βασίλης για να σπάσει τη μοναξιά της. Η Δέσποινα Βανδή ήρθε να αποδείξει πως ένα εποχιακό τραγούδι μπορεί εύκολα να βρει τον δρόμο του προς το κλασικό και μια μελωδία που θυμίζει πολύ κουτάκι με λαμπιόνια που «τζινμγκλίζουν» στα αυτιά, μπορεί να αποτελέσει διαχρονικό εορταστικό εμβατήριο.

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην Ελλάδα βρήκαν το All I Want For Christmas που τους άξιζε και από εκεί και έπειτα, η υπόθεση πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Μία λιγότερη ίσως γνωστή, σε πολλούς έκδοση του τραγουδιού είναι εκείνη με τη συμμετοχή των Goin’ Through, η οποία και συμπεριελήφθη έναν χρόνο αργότερα στην πολυτελή έκδοση του «Γεια», του εμπορικότερου ως τα τώρα άλμπουμ της Δέσποινας Βανδή, την οποία και παραθέτουμε σαν bonus track:

«Χρόνια Πολλά» – Σάκης Ρουβάς

Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ έχει αφήσει κι αυτός στο σημάδι του στα Χριστούγεννα με το διαχρονικό πια τραγούδι »Χρόνια Πολλά», που κυκλοφόρησε το 2004 κι εξακολουθεί να αποτελεί αγαπημένη επιλογή.

Πρέπει εδώ να τονίσουμε πως ο Τζορτζ Μάικλ έχει κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στα pop χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αφού τα περισσότερα, μέσα στην χαρούμενη μελωδία τους, έχουν πίκρα, μοναξιά και ανεκπλήρωτες προσδοκίες. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε πως ο Σάκης Ρουβάς προσπάθησε να συμπεριλάβει και τις δυο γιορτές, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, σε μια εκδοχή «δύο σε ένα» για όλη την περίοδο των γιορτών.

«Οι Καμπάνες Χτυπούν» – OΝΕ

Το περίφημο «Last Christmas» των «Wham!» απέκτησε ελληνική εκδοχή από την Αλέξια και στη συνέχεια από τους αξέχαστους OΝΕ.

«Τα Χριστούγεννα Σημαίνουν…» – Ημισκούμπρια

Τα Ημισκούμπρια έχουν παρουσιάσει υπό το δικό τους, σατιρικό πρίσμα τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Δεκαπέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το 2007, το τραγούδι παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ, όντας από τα πιο εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

«Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα» – Άντζυ Σαμίου

Το τραγούδι Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα είναι ένα πράγματι πολύ γλυκό τραγούδι, που υπήρχε στο δίσκο της Σαμίου που κυκλοφόρησε λίγο πριν τις γιορτές του 2009.

Μέσα στο κλίμα των ημερών, «Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα» είναι ένα χαρούμενο χριστουγεννιάτικο τραγούδι σε μουσική και στίχους της ίδιας της Άντζυ, που άρχισε να ακούγεται σε όλα τα ραδιόφωνα αμέσως μόλις κυκλοφόρησε και μας δίνει το εορταστικό και χαρούμενο κλίμα της εποχής.

«Χρόνια πολλά Χριστούγεννα» – Φίλοι για πάντα

Το 2004 το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα» κυκλοφόρησαν το τραγούδι τους «Χρόνια πολλά Χριστούγεννα», το οποίο ακόμα και σήμερα, 18 χρόνια μετά την κυκλοφορία του ακούγεται πολύ συχνά ειδικά στα πάρτι των ημερών.

«Ρούντολφ το ελαφάκι» – Καίτη Γαρμπή

Το «Χριστούγεννα Με Την Καίτη» κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1998 και σημείωσε ρεκόρ, καθώς αποτελεί το μοναδικό ελληνικό album με χριστουγεννιάτικα τραγούδια που έγινε χρυσό.

Ο δίσκος, μάλιστα, επανακυκλοφόρησε πρόσφατα από την Panik Records.

Το tracklist περιλαμβάνει 11 διασκευές μεγάλων ξένων χριστουγεννιάτικων επιτυχιών, με τη συνοδεία της παιδικής ορχήστρας του Σπύρου Λάμπρου και του τενόρου Κωνσταντίνου Παλιατσάρα.

Από αυτά, έχουμε ξεχωρίσει το «Ρούντολφ το ελαφάκι», το οποίο ακόμα και σήμερα ακούγεται με τη φωνή της Καίτης Γαρμπή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση