Quantcast
01:54
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
01:54
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ξεσηκώθηκαν οι δημοσιογράφοι για το Qatar Gate – Αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για Σχοινά η φον ντερ Λάιεν, τον κάλυψε μέσω εκπροσώπου (βίντεο)

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς μαζί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς μαζί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

12.12.2022
22:20
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2022 • 9:41
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αρνήθηκε να απαντήσει για τα δημοσιεύματα περί εμπλοκής του Μαργαρίτη Σχοινά στο Qatar Gate

Η υπόθεση του Qatar Gate και η άρνηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των διαπιστευμένων δημοσιογράφων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο δημοσιογράφος Τζέιμς Κάντερ, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρά τις διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, εν μέσω των εξελίξεων που αφορούν στην σύλληψη της Ευρωβουλευτή Ευ. Καϊλή και του σκανδάλου σχετικά με το χρηματισμό σημαντικών ατόμων στο Ευρωκοινοβούλιο από το Κατάρ.

Στο βίντεο ακούγονται οι διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων και η προσπάθεια της συντονίστριας της συνέντευξης Τύπου να αποτρέψει την υποβολή ερωτήσεων επικαλούμενη ότι η πρόεδρος της Κομισιόν ήδη απάντησε σε τρεις ερωτήσεις.

Όπως αναφέρει ο ίδιος δημοσιογράφος που ανάρτησε το βίντεο, το επίδικο ήταν ο Μαργαρίτης Σχοινάς και η σχέσεις με το Κατάρ.

«Η Πρόεδρος στηρίζει όλο το Σώμα των Επιτρόπων»

«Η Πρόεδρος στηρίζει όλο το Σώμα των Επιτρόπων», τονίζει ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και τη στάση της Προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Ειδικότερα, ο κ. Μαμέρ επισημαίνει ότι αναφορικά με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου Σχοινά σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, «οι θέσεις που έχει λάβει είναι σύμφωνες με αυτές της Επιτροπής. Δεν υπάρχουν αποκλίσεις ούτε διαφορές».

Σχετικά με το ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν σχολίασε το ζήτημα της εμπιστοσύνης της στον Μαργαρίτη Σχοινά, ο Ερίκ Μαμέρ υπογραμμίζει ότι «η Πρόεδρος στηρίζει όλο το Σώμα των Επιτρόπων. Δεν χρειάζεται να το αναφέρει συγκεκριμένα τώρα σε σχέση με κάποιο συγκεκριμένο μέλος του Σώματος, καθώς δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις που να αφορούν το Κολλέγιο».

Το δημοσίευμα που «φωτογραφίζει» τον Σχοινά

Ένα δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Republica, την επομένη της σύλληψης της Εύας Καϊλή, επιχείρησε να βάλει «στο κάδρο» του Qatargate τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, με μοναδικό «στοιχείο» κάποιες δηλώσεις του εκεί, με την ευκαιρία του ταξιδιού του για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σήμερα, το Politico γράφει ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς έχει μπει στο μικροσκόπιο, με αφορμή τις συγκεκριμένες δηλώσεις που είχε κάνει κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Κατάρ.

Οι συνεργάτες του Μαργαρίτη Σχοινά τονίζουν ότι ο Έλληνας Επίτροπος βρέθηκε στην έναρξη του παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ της θέσεώς του – μιας και είναι μεταξύ άλλων αρμόδιος για τα σπορ και υπογραμμίζουν ότι ταξίδεψε εκεί μαζί με με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ. Σημειώνουν δε ότι δεν θα μπορούσε να μην εκπροσωπηθεί η ενωμένη Ευρώπη στην πρεμιέρα μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του για τα εργασιακά στο Κατάρ, οι συνεργάτες του κ. Σχοινά αναφέρουν ότι δεν είπε τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από τα όσα περιλαμβάνονται στην Έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) για «συγκεκριμμένες προόδους στα ζητήματα αυτά τα τελευταία 4,5 χρόνια». Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι ο κ. Σχοινάς ξεκίνησε το ταξίδι του στο Κατάρ συναντώντας τον εκπρόσωπο του ILO στη χώρα αυτή, ενώ προσθέτουν ότι όλες του οι συναντήσεις με αξιωματούχους του Κατάρ δημοσιοποιήθηκαν και αναρτήθηκαν στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.

Στα δημοσιεύματα γινόταν αναφορά και για μία συνάντησή του «στην περιοχή» με την Εύα Καϊλή: Οι συνεργάτες του κ. Σχοινά απαντούν ότι επρόκειτο για μία τυχαία συνάντηση, που δεν έγινε στο Κατάρ, αλλά στο Ντουμπάι, όπου η Εύα Καϊλή και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης συμμετείχαν σε οικονομικό συνέδριο.

Μάλιστα, παραθέτουν την ανάρτηση που είχε κάνει τότε στο twitter ο κ. Σχοινάς, ο οποίος έκανε λόγο για μία απρόβλεπτη και ευχάριστη συνάντηση, που έγινε μάλιστα σε παραλιακό εστιατόριο ελληνικής ιδιοκτησίας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση