Quantcast
14:28
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
14:28
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Αυτό είναι το πόθεν έσχες της Εύας Καϊλή: Καταθέσεις 460.000 ευρώ και έξι ακίνητα – Είχε «στήσει» εταιρεία real estate πριν από ένα μήνα

Η Εύα Καϊλή / Φωτογραφία: ΕΡΑ

Η Εύα Καϊλή / Φωτογραφία: ΕΡΑ

12.12.2022
15:04
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 • 16:34
Τι δηλώνει στο πόθεν έσχες η Εύα Καϊλή

Σπίτια σε Βρυξέλλες, Αθήνα, Ψυχικό και Θεσσαλονίκη και μία real estate εταιρεία με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος «πάγωσαν» τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή, του συζύγου και των συγγενικών της προσώπων, εντός του πλαισίου των ερευνών υπό το σκάνδαλο «Qatar Gate».

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μίας real estate εταιρείας με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι. Η εταιρεία είχε ως δραστηριότητα την εμπορία και την εκμετάλλευση ακινήτων έστησε μόλις πριν από έναν μήνα η Εύα Καϊλή από κοινού με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει συλληφθεί από τις Βελγικές Αρχές, έχει σημαντικές καταθέσεις που φτάνουν τα 460.000 ευρώ εκ των οποίων τα περίπου 400.000 ευρώ βρίσκονται στη Βελγική KBC. Τα υπόλοιπα είναι σε άλλους λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες.

Η Εύα Καϊλή δηλώνει επίσης και ένα διαμέρισμα 3ου ορόφου 55 τ.μ στο Βέλγιο το οποίο αγόρασε το αγόρασε το 2015, αλλά και τρία διαμερίσματα σε Θεσσαλονίκη, Ψυχικό και Δήμο Αθηναίων. Αυτό στο Ψυχικό, μάλιστα, είναι 170 τμ και φέρεται πάλι να το αγόρασε το 2019. Επίσης, είναι κάτοχος τριών αυτοκινήτων.

Η περιουσιακή κατάσταση της Καϊλή

Σύμφωνα με την δήλωση Πόθεν Έσχες της, φαίνεται η αύξηση των εισοδημάτων της από το 2012, με αυτά να να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο περίπου το έτος 2018.

Τα ετήσια εισοδήματα που δηλώνει φτάνουν τις 165 χιλ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Καϊλή είναι ευρωβουλευτής από το 2014.

Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις πόθεν έσχες έχει στην κατοχή της 6 ακίνητα, 3 αυτοκίνητα, καταθέσεις ύψους 463 χιλ. ευρώ και επενδύσεις ύψους 2.4 χιλ. ευρώ. Ακόμη, δεν έχει καμία δανειακή υποχρέωση.

Τα γαλλικά ΜΜΕ για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο

Εκτενής είναι η κάλυψη στα γαλλικά ΜΜΕ του σκανδάλου διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο εμπλέκεται η αντιπρόεδρος του Εύα Καϊλή.

Σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: 4 άτομα τα οποία κατηγορούνται φυλακίστηκαν, μεταξύ των οποίων και η αντιπρόεδρος Εύα Καϊλή» είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος στην εφημερίδα Le Figaro όπου αφού εξιστορούνται τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζεται ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου διαφθοράς, με περίπου 20 εφόδους και έξι συλλήψεις στις Βρυξέλλες και άλλες δύο στην Ιταλία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση