00:14
21/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
00:14
21/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Το Τόκιο πλημμύρισε φωτεινά «σύννεφα» – Η ευφυής ιδέα αρχιτεκτονικού γραφείου για υπαίθρια μπαρ γευσιγνωσίας σάκε (εικόνες)

Υπαίθρια μπαρ «σύννεφα», για γευσιγνωσία σάκε στο Τόκιο / Φωτογραφία: @okdo_kido / Instagram

Υπαίθρια μπαρ «σύννεφα», για γευσιγνωσία σάκε στο Τόκιο / Φωτογραφία: @okdo_kido / Instagram

21.11.2022
18:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2022 • 9:36
Το Τόκιο γιορτάζει το εθνικό του ποτό και οι δρόμοι του μοιάζουν με παραμύθι

Την πολυσύχναστη επιχειρηματική συνοικία του Τόκιο μετέτρεψε, στο πλαίσιο του φημισμένου φεστιβάλ Sake Jump, σε υπαίθριο μπαρ γευσιγνωσίας σάκε το αρχιτεκτονικό γραφείο OKDO Architects με ένα σύνολο λαμπερών σύννεφων σε σχήμα μπαλονιών.

Ανάμεσα στους ουρανοξύστες που είναι δεξιά και αριστερά της λεωφόρου Otemachi Naka-dori, η εκδήλωση έφερε στη μητρόπολη τις γεύσεις από 41 ζυθοποιεία σάκε από όλη τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, επιτρέποντας στους λάτρεις του ποτού να μαζεύονται κάτω από τα φουσκωτά σαν σπυριά ρυζιού σύννεφα του OKDO.

Το σάκε είναι οινοπνευματώδες ποτό που παράγεται και καταναλώνεται στην Ιαπωνία και προέρχεται από ζυμωμένο ρύζι. Η λέξη σάκε στα ιαπωνικά μπορεί να αναφέρεται σε κάθε είδους οινοπνευματώδες ποτό, ενώ στα αγγλικά αναφέρεται συγκεκριμένα στο ποτό Νιχονσου. Έχει χρώμα χλωμό χρυσό και είναι ελαφρώς γλυκό, με γεύση που μοιάζει με κεράσι.

Υπαίθρια μπαρ γέμισαν κεντρικό οδό στο Τόκιο

Προερχόμενη από το σχήμα του σπυριού ρυζιού στη διάρκεια ζύμωσης, η ιδέα του γραφείου συνίστατο σε τραπέζια για ποτό με στέγαστρα σύννεφα σε σχήμα ρυζιού τα οποία στηρίζονταν σε λεπτές χαλύβδινες ράβδους που μοιάζουν με μυκέλιο.

Τα φουσκωτά στέγαστρα ήταν κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. Μπορούν να συναρμολογηθούν και αποσυναρμολογηθούν μέσα σε ένα λεπτό και να μεταφερθούν οπουδήποτε για νέα χρήση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OKDO_Miwako Kido (@okdo_kido)

Στη διάρκεια της μέρας, έκαναν πιο απαλό το εκτυφλωτικό φως του ήλιου ενώ τη νύχτα εξέπεμπαν μια απαλή λάμψη φωτίζοντας σαν φανάρι τον χώρο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OKDO_Miwako Kido (@okdo_kido)

Το διάσημο φεστιβάλ σάκε στην Ιαπωνία

Το Tokyo Sake Festival 2022 συγκεντρώνει σαράντα προσεκτικά επιλεγμένα ζυθοποιεία σάκε από όλη την Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένου του Inoue Seikichi, νικητή του βραβείου Champion Sake στο IWC 2022.

Το ζυθοποιείο Tonoike Sake, νικητής του βραβείου προέδρου του Kura Master 2022, θα δώσει επίσης το «παρών».

Ο τρόπος παρασκευής μοιάζει με αυτό της μπύρας, αλλά με τη διαφορά ότι η μετατροπή από το άμυλο σε αλκοόλ γίνεται σε ένα στάδιο και όχι σε δύο. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται παράλληλη ζύμωση.

Το ρύζι που χρησιμοποιείται στο σάκε είναι μακρύσπορο και πιο μαλακό και με λιγότερες πρωτεΐνες από αυτό που προορίζεται για κατανάλωση. Το ρύζι αποφλοιώνεται και μετά πλένεται.

Μετά το πλύσιμο, το ρύζι μπαίνει στον ατμό και εκεί προστίθεται ο μύκητας Aspergillus oryzae, γνωστός ως «Κότζι», που μετατρέπει το άμυλο του ρυζιού σε σάκχαρα, οι ζύμες και άφθονο νερό.

Η διαδικασία διαρκεί 18 – 32 μέρες και παράγονται 13 – 20 βαθμοί αλκοόλης. Στη συνέχεια το σάκε παστεριώνεται, φιλτράρεται, και εμφιαλώνεται.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση