Quantcast
09:49
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
09:49
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η δορυφορική υπηρεσία SOS του iPhone 14 έρχεται στην Ευρώπη – Τι ανακοίνωσε η Apple, τι θα γίνει με την Ελλάδα

Τα νέα iPhone 14 / Φωτογραφία: Apple.com

Τα νέα iPhone 14 / Φωτογραφία: Apple.com

15.11.2022
19:36
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2022 • 9:23
To iPhone 14 συνδέεται για χάρη σου με το διάστημα

Το iPhone 14 θα μπορεί να «πιάνει σήμα» μέσω δορυφόρου και στην Ευρώπη, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Όπως διαβάζουμε στο  techmaniacs, ξεκινώντας από σήμερα οι κάτοχοι iPhone 14 συσκευών στις ΗΠΑ και Καναδά μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χαρακτηριστικό της δορυφορικής σύνδεσης SOS. Στην ανακοίνωση της Apple σημειώνεται πως σειρά θα έχει η Ευρώπη.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το Emergency SOS μέσω δορυφόρου θα έρθει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιρλανδία τον Δεκέμβριο, αν και δεν έχει καθορίσει μέχρι στιγμής ποια ημερομηνία. Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει πότε η υπηρεσία αυτή θα μπορεί να είναι διαθέσιμη και σε άλλα σημεία του πλανήτη, όπως για παράδειγμα η χώρα μας.

Η Apple εξήγησε επίσης ότι όσοι θέλουν να επωφεληθούν από τη λειτουργία αυτή θα πρέπει να έχουν εγκατεστημένο το iOS 16.1 ή νεότερη έκδοση – οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα πριν ξεκινήσετε το επόμενο ταξίδι σας για πεζοπορία.

Βοήθεια SOS μέσω δορυφόρου

Η σειρά iPhone 14 εισάγει επίσης το Emergency SOS μέσω δορυφόρου, το οποίο συνδυάζει προσαρμοσμένα εξαρτήματα βαθιά ενσωματωμένα με λογισμικό για να επιτρέπει στις κεραίες να συνδέονται απευθείας σε δορυφόρο, επιτρέποντας την ανταλλαγή μηνυμάτων με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκονται εκτός κάλυψης κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi.

Το τηλέφωνο χρειάζεται περίπου 15 δευτερόλεπτα για να μεταδώσει το μήνυμα, ενώ η Apple έχει συμπιέσει το δεδομένα που θα απαιτούνται για να σταλεί, κάτι πολύ σημαντικό στις δορυφορικές συνδέσεις. Μάλιστα, το τηλέφωνο θα σε καθοδηγήσει προς τα που να το στρέψεις για να συνδεθεί με τον δορυφόρο, ενώ θα υπάρχει και ένα practice mode για να το μάθεις.

Οι δορυφόροι είναι κινούμενοι στόχοι με χαμηλό εύρος ζώνης και μπορεί να χρειαστούν λεπτά για να φτάσουν τα μηνύματα. Δεδομένου ότι κάθε δευτερόλεπτο μετράει, με το Emergency SOS μέσω δορυφόρου, το iPhone φορτώνει εκ των προτέρων μερικές ζωτικής σημασίας ερωτήσεις για να αξιολογήσει την κατάσταση του χρήστη και του δείχνει πού να στρέψει το τηλέφωνό του για να συνδεθεί με έναν δορυφόρο.

Το event της Apple «Far Out»
Το event της Apple «Far Out» / Φωτογραφία: Apple

Τα νέα iPhone 14 θα καταλαβαίνουν τα τροχαία

Η σειρά iPhone 14 καινοτομεί και για πρώτη φορά θα δύναται να «εντοπίζει» τα τροχαία ατυχήματα και έτσι να ειδοποιεί, μέσω κλήσης έκτακτης ανάγκης.

Με ένα νέο διπύρηνο επιταχυνσιόμετρο ικανό να ανιχνεύει μετρήσεις δύναμης G έως και 256Gs και ένα νέο γυροσκόπιο υψηλού δυναμικού εύρους, το Crash Detection στο iPhone 14 μπορεί πλέον να ανιχνεύσει ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και να καλέσει αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν ο χρήστης είναι αναίσθητος ή δεν μπορεί να φτάσει το iPhone του.

Αυτές οι δυνατότητες βασίζονται σε υπάρχοντα εξαρτήματα, όπως το βαρόμετρο, το οποίο μπορεί πλέον να ανιχνεύει αλλαγές στην πίεση της καμπίνας, το GPS για πρόσθετη εισαγωγή δεδομένων για αλλαγές στην ταχύτητα και το μικρόφωνο, το οποίο μπορεί να αναγνωρίζει δυνατούς θορύβους που χαρακτηρίζουν τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Το νέο κινητό iPhone 14 της Apple
Το νέο κινητό iPhone 14 της Apple

Οι προηγμένοι αλγόριθμοι κίνησης που σχεδίασε η Apple και εκπαιδεύτηκαν με πάνω από ένα εκατομμύριο ώρες πραγματικών δεδομένων οδήγησης και καταγραφής ατυχημάτων παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια.

Όταν συνδυάζεται με το Apple Watch, το Crash Detection αξιοποιεί απρόσκοπτα τη μοναδική δύναμη και των δύο συσκευών για να παρέχει στους χρήστες αποτελεσματική βοήθεια. Όταν ανιχνεύεται μια σοβαρή σύγκρουση, η διεπαφή κλήσης υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης θα εμφανιστεί στο Apple Watch, καθώς είναι πιο πιθανό να βρίσκεται σε κοντινότερη απόσταση από τον χρήστη, ενώ η κλήση πραγματοποιείται μέσω του iPhone αν αυτό βρίσκεται εντός εμβέλειας για την καλύτερη δυνατή σύνδεση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση