Συνταγή εύκολη, τραγανή και λαχταριστή με ένα από τα πιο διάσημα και νόστιμα «αλειφωτά» τυριά της ελληνικής παράδοσης. Τυροπιτάκια με κοπανιστή…
Ποιο διάσημη από τα τυριά αυτά, η κοπανιστή Μυκόνου. Είναι ένα τυρί με αλειφώδη υφή, έντονα πικάντικη γεύση και πλούσιο άρωμα. Φτιάχνετε από αγελαδινό γάλα και ειδικά στην Μύκονο η παραδοσιακή συνταγή είναι αυτή που την κάνει ξεχωριστή και πέρα από το νησί της διάσημη σε όλη την Ελλάδα η κοπανιστή Μυκόνου έχει αναγνωριστεί ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης από το Τυροκομείο Μυκόνου.
Ο σεφ της εκπομπής Π.Ο.Π. Μαγειρική στην ΕΡΤ, μας έδωσε μερικά απλά υλικά και μαζί με ένα πακέτο φύλλο κρούστας, θα κάνετε τα πιο πιπεράτα τυροπιτάκια που δοκιμάσατε ποτέ.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 350-400 γρ. κοπανιστή
- 3+1 αβγά
- 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 φλ. δυόσμος
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
- Έχουμε προηγουμένως χτυπήσει τα δύο αυγά, το τρίτο το θέλουμε για να αλείψουμε τα τυροπιτάκια και ψιλοκόψει τον δυόσμο
- Κόψουμε τα φύλλα σε λωρίδες κατά πλάτος και βάζουμε λίγη από τη γέμιση στην κάτω άκρη. Ξεκινάμε να τυλίγουμε σε τρίγωνα, ως την άκρη του φύλλου. Κάνουμε γρήγορα τη διαδικασία για να μην ξεραθούν τα φύλλα και σπάνε
- Αλείφουμε με το αυγό και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι (ηλιέλαιο κατά προτίμηση) ώσπου να πάρουν ωραίο χρώμα
Δείτε στο βίντεο πως θα εκτελέσετε τη συνταγή: