Quantcast
21:57
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
21:57
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

The Crown: Ο άνδρας πίσω από τη βασιλική προφορά των πρωταγωνιστών της σειράς του Netflix – «Έδιωξε» το αυστραλιανό «αξάν» της Ντεμπίκι

Η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι ως Πριγκίπισσα Νταϊάνα στην πέμπτη σεζόν του The Crown

Η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι ως Πριγκίπισσα Νταϊάνα στην πέμπτη σεζόν του The Crown

12.11.2022
15:46
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2022 • 8:50
Ο καθηγητής φωνητικής που «σιδερώνει» τις φωνές των πρωταγωνιστών του The Crown

Πολλά μπορεί να πει κανείς για τη σειρά του Netflix, The Crown, καθώς η πέμπτη σεζόν της κατακλύζει την πλατφόρμα από την περασμένη Τετάρτη.

Αρχικά, ένα που μπορούμε να παρατηρήσουμε με κάποια θλίψη, είναι πως οι δημιουργοί της ενέδωσαν στις πιέσεις του Μπάγκιγχαμ και πρόσθεσαν το «disclaimer», πως το The Crown αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας που βασίζεται σε πραγματικά, ιστορικά γεγονότα. Μας γκρέμισαν έτσι τον μύθο, που τόσο επιμελώς είχαν χτίσει όλα αυτά τα χρόνια, πως μέσα από την παραγωγή του Netflix αποκαλύπταμε τα πραγματικά πρόσωπα των γαλαζοαίματων.

the crown ntaiana - The Crown: Ο άνδρας πίσω από τη βασιλική προφορά των πρωταγωνιστών της σειράς του Netflix - «Έδιωξε» το αυστραλιανό «αξάν» της Ντεμπίκι
Η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι θα ενσαρκώσει την Νταϊάνα στο The Crown / Φωτογραφία: Netflix

Την ίδια στιγμή, παρά το γεγονός πως η σειρά εισέρχεται στην τρίτη γενιά ηθοποιών που αναλαμβάνουν τον ίδιο ρόλο, καθώς τα χρόνια περνούν, το The Crown έχει κάνει θαύματα σε ό, τι έχει να κάνει με τις μεταμορφώσεις των απλών, ποταπών ηθοποιών σε βασιλικών μελών της βρετανικής μοναρχίας. Εντάξει, ίσως στην περίπτωση του Ντομινίκ Γουέστ να προσέθεσαν λίγη παραπάνω δόση γοητείας από αυτή που (δεν) είχε (ποτέ) ο νυν Βασιλιάς της Αγγλίας, Κάρολος.

Σε ό, τι όμως έχει να κάνει με την Νταϊάνα, η ομοιότητα των ηθοποιών και η πιστή αποτύπωση του λουκ, των μαλλιών και της αύρας που απέπνεε η πριγκίπισσα είναι εκεί και με το παραπάνω. Ακόμη περισσότερο άναυδοι έμειναν οι φανατικοί του The Crown, βλέποντας την Τζίλιαν Άντερσον να χάνεται μέσα στην περσόνα της Σιδηράς Κυρίας στην προηγούμενη σεζόν.

Η προφορά των γαλαζοαίματων στο The Crown

Καλά με την εικόνα, τι γίνεται όμως όταν οι ηθοποιοί ανοίγουν το στόμα τους; Προφανώς και για έναν Έλληνα, έναν Ιταλό ή οποιονδήποτε άλλο θεατή του The Crown ανά τον κόσμο, λίγο πιο βαριά, θαμπά αγγλικά θα αρκούσαν για να πείσουν πως είναι αν μη τι άλλο Βρετανοί. Τι γίνεται όμως πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Το μυστικό για να πετύχεις μια βασιλική προφορά είναι στην πραγματικότητα ο Γουίλιαμ Κόναχερ, σχολιάζει περιπαικτικά η πριγκίπισσα Νταϊάνα του The Crown, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της σειράς.

Σκηνή από την έκτη σεζόν του The Crown
Σκηνή από την έκτη σεζόν του The Crown

Πρόκειται για τον άνθρωπο πίσω από την σωστή προφορά σε αυτή και δεκάδες άλλες παραγωγές που απαιτούν προσοχή στην λεπτομέρεια (Peaky Blinders, The Reader κτλ).

«Σε ό, τι αφορά στον Κάρολο το μυστικό είναι να κρατάς το στόμα πολύ κλειστό» λέει στο εν λόγω βίντεο ο ειδικός.

«Μιλάς σαν κάποιον που είναι πολύ συχνά τρομοκρατημένος να μην πει κάτι λάθος. Να μην πει ποτέ το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό, να προσέχει πάντα τη συμπεριφορά του, γιατί του στοιχίζει τόσα πολλά αν πει κάτι λάθος» αναφέρει ο ηθοποιός που υποδύεται τον σημερινό Βασιλιά της Αγγλίας, Ντόμινικ Γουέστ.

«Η Νταϊάνα δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά. Έχει λιγότερη ένταση στο σαγόνι, συνηθίζει να μιλά σε πιο χαμηλό τόνο, σέρνοντας κάπως την τελευταία φράση» παρατηρεί ο Κόναχερ το «μόντους οπεράντι» της Πριγκίπισσας όταν μιλά.

Η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι θα ενσαρκώσει την Νταϊάνα στο The Crown
Η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι θα ενσαρκώσει την Νταϊάνα στο The Crown / Φωτογραφία: Netflix

Το πιο ξεκαρδιστικό όλων όμως είναι πως η Ντεμπίκι, βέρα Αυστραλέζα κόντεψε να μην αναγνωρίσει τον ίδιο της τον εαυτό. «Είναι τόσο μακριά από την αυστραλιανή προφορά μου και αν κάναμε αυτή τη συνέντευξη σε μερικές εβδομάδες θα ακουγόμουν περισσότερο σαν τον εαυτό μου, αλλά ολοκληρώσαμε τα γυρίσματα τις προάλλες» λέει εντυπωσιασμένη από το αποτέλεσμα η πρωταγωνίστρια του The Crown.

«Σε σύγκριση με τον Κάρολο, η Νταϊάνα είναι τόσο πιο ανοιχτή» προσθέτει η Ντεμπίκι και προσθέτει πως «δεν σκέφτεται συχνά τι θα πει».

Ποιος είναι ο καθηγητής φωνητικής του The Crown

Ο Γουίλιαμ Κόναχερ έχει εκπαιδεύσει τις φωνές μερικών από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης, όπως η Νικόλ Κίντμαν, η Ναόμι Γουότς, ο Τομ Χανκς, ο Ραλφ Φάινς, η Κέιτ Γουίνσλετ, ο Ντάστιν Χόφμαν, ο Τζέιμς Φράνκο και η Κρίστεν Στιούαρτ – για να αναφέρουμε μόνο μερικούς.

Απόφοιτος της Σχολής Λόγου και Υποκριτικής στην Αγγλία, δίδαξε φωνή, διαλέκτους και φωνητική σε διάφορες δραματικές σχολές πριν αναλάβει καθήκοντα καθηγητή στη RADA (Βασιλική Ακαδημία Υποκριτικής Τέχνης) το 1998, όπου παρέμεινε για οκτώ χρόνια.

Για την ιστορία, η RADA ιδρύθηκε το 1904 από τον διάσημο ηθοποιό Σερ Χέρμπερτ Μπίρμπομ Τρι σε δωμάτια πάνω από το Θέατρο του Βασιλιά στο West End του Λονδίνου. Από αυτήν έχουν αποφοιτήσει αστέρες όπως ο Άντονι Χόπκινς, Γκλέντα Τζάκσον και η Βίβιαν Λι.

Παράλληλα με τα μαθήματα στη Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου, ο Κόναχερ άρχισε να εργάζεται εκτενώς στο περιφερειακό θέατρο, κυρίως στο Μάντσεστερ, στο Σέφιλντ, στο Δυτικό Γιόρκσαϊρ, καθώς και στο Λονδίνο.

Ο Κόναχερ συνεργάζεται επί σειρά ετών με τον σκηνοθέτη Στίβεν Ντάλντρι, δουλεύοντας σε δύο από τις υποψήφιες για Όσκαρ ταινίες του, «Σφραγισμένα χείλη» και «Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά». Επιπλέον, συνεργάστηκε με τον ίδιο σκηνοθέτη στην εξαιρετικά επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Μπίλι Έλιο, το Μιούζικαλ».

Τι θα δούμε στη νέα σεζόν του The Crown

Στο κατώφλι της νέας δεκαετίας ξεκινά η πέμπτη σεζόν του The Crown στο Netflix, όταν και η βασιλική οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη ίσως με τη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι σήμερα: τη δημόσια αμφισβήτηση του ρόλου της από την κοινή γνώμη της Βρετανίας τη δεκαετία του ’90.

Καθώς ετοιμάζεται να συμπληρώσει 40 χρόνια στον θρόνο, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ (Ιμέλντα Στόντον) θυμάται μια βασιλεία που άντεξε εννέα πρωθυπουργούς, την έλευση της μαζικής τηλεόρασης και τη δύση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Ωστόσο, νέες δυσκολίες διακρίνονται στον ορίζοντα. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και η μεταβίβαση της κυριαρχίας στο Χονγκ Κονγκ σηματοδοτούν μια ριζική αλλαγή στη διεθνή τάξη και επιφυλάσσουν εμπόδια αλλά και ευκαιρίες. Τα προβλήματα όμως βρίσκονται προ των πυλών.

Ο πρίγκιπας Κάρολος (Ντόμινικ Γουέστ) πιέζει τη μητέρα του να του επιτρέψει να πάρει διαζύγιο από την Νταϊάνα (Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι), γεγονός που προκαλεί μια συνταγματική κρίση για τη μοναρχία.

Φήμες κυκλοφορούν, καθώς είναι εμφανές ότι το αντρόγυνο ζει πλέον χωριστά, ενώ, με τη δριμύτερη κριτική των ΜΜΕ, η Νταϊάνα αποφασίζει να πάρει τον έλεγχο της δικής της ιστορίας και παραβιάζει το οικογενειακό πρωτόκολλο, κυκλοφορώντας ένα βιβλίο που υπονομεύει τη στήριξη της κοινής γνώμης για τον Κάρολο και αποκαλύπτει τον διχασμένο Οίκο του Ουίνδσορ.

Οι εντάσεις αναμένεται να κορυφωθούν με την εμφάνιση του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ (Σαλίμ Ντάου), ο οποίος αποζητά τη βασιλική αποδοχή και θέλει να αξιοποιήσει τα πλούτη και τη δύναμή του για να εξασφαλίσει για τον ίδιο και τον γιο του, Ντόντι (Χαλίντ Αμπντάλα), μια θέση στους κόλπους των γαλαζοαίματων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση