00:22
22/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
00:22
22/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο Σκαρμούτσος έφτιαξε συνταγάρα: Σαρδέλες πλακί με πατάτες στον φούρνο

Σαρδέλες πλακί με πατάτες από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Σαρδέλες πλακί με πατάτες από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

04.11.2022
19:04
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 • 18:21
Δείτε πώς θα ετοιμάσετε ένα πεντανόστιμο και οικογενειακό φαγητό με σαρδέλες

Recently updated on November 8th, 2022 at 06:21 pm

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Πρωινό μας» μια συνταγή με βασικό υλικό τις σαρδέλες που πραγματικά τη ζηλέψαμε πολύ.

Η συνταγή έχει ιταλικές καταβολές, σημείωσε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος που εκθείασε στη Φαίη Σκορδά το «ψάρι του φτωχού» που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Ο σεφ υποστήριξε πως δεν είναι δύσκολη διαδικασία να καθαρίσουμε την σαρδέλα. Απλά τραβάς το κεφάλι και το κόκκαλο και βγαίνει όλο μαζί.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ξεκινά τη συνταγή από το τηγάνι και όπως σημειώνει, προσθέτει και πατάτα που δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη σε παρόμοιες συνταγές. Πάντως ο πρώην κριτής του MasterChef, εξήγησε πως η διαιδικασία μπορεί να γίνει και απευθείας στο ταψί, ωστόσο με τον τρόπο που δείχνει θα γίνει πολύ πιο νόστιμη.

Υλικά για τις σαρδέλες πλακί

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1/2 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 3 ντομάτες ώριμές
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί την εκτέλεση:

Οι σαρδέλες υπάρχουν στο πιάτο των μεσογειακών λαών εδώ και αιώνες. Αυτά τα μικρά ψάρια λέγεται ότι πήραν το όνομά τους από τη Σαρδηνία της Ιταλίας, όπου και υπήρχαν σε αφθονία

Ενώ οι σαρδέλες μπορούν να καταναλωθούν φρέσκες, είναι εξαιρετικά ευπαθείς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πωλούνται κατά κόρον και σε κονσέρβα.

Οι σαρδέλες αφθονούν στις θάλασσες του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και της Μεσογείου. Τρέφονται μόνο με πλαγκτόν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν περιέχουν τα υψηλά επίπεδα υδραργύρου (τα βαριά μέταλλα που λέμε) που περιέχουν άλλα ψάρια.

Αυτά τα μικρά ψάρια είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που μπορούν να είναι ευεργετικά για την πρόληψη πολλών καταστάσεων υγείας. Ορισμένα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων ή μπορούν να προστατεύσουν από ορισμένους καρκίνους.

Οι σαρδέλες συνιστώνται μερικές φορές για τις έγκυες γυναίκες και τους ηλικιωμένους ενήλικες. Περιέχουν ασβέστιο και άλλα ζωτικά θρεπτικά συστατικά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση