Quantcast
16:18
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
16:18
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Σχεδιάζεις να ταξιδέψεις μόνος; 11 gadgets που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε μαζί στο ταξίδι σου

Ταξιδεύεις solo; Έχουμε τα gadjet που χρειάζεσαι για το ταξίδι σου

Ταξιδεύεις solo; Έχουμε τα gadjet που χρειάζεσαι για το ταξίδι σου

29.10.2022
08:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2022 • 15:26
11 gadgets που πρέπει να έχεις μαζί σου σε ένα solo trip

Αν και θα μπορούσαμε να αναλύουμε για ώρες τα πλεονεκτήματα ενός solo trip, αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι είναι μια εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις, έστω και μία φορά στη ζωή σου. Ένα βασικό ερώτημα όμως είναι τι gadgets και εξοπλισμό χρειάζεται κανείς για να ταξιδέψει μόνος του;

Ένα solo trip, μπορεί να μοιάζει τρομακτική ιδέα για όσους ταξιδεύουν για πρώτη φορά (ή ακόμα και για όσους ταξιδεύουν συχνά), ειδικά αν είσαι γυναίκα. Ζούμε ήδη στην καθημερινότητά μας με αυτόν τον ενοχλητικό φόβο ότι κάτι μπορεί να μας συμβεί κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι, πόσο μάλλον όταν μπαίνουμε σε ένα αεροπλάνο και προσγειωνόμαστε σε μια ξένη χώρα.

Όμως, εφόσον βρεις τον προορισμό σου, διατηρήσεις τη λογική σου και πακετάρεις τη βαλίτσα σου, σχεδιασμένη ώστε να σε κρατάει ασφαλή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο το σόλο ταξίδι σου θα πρέπει να είναι πιο αγχωτικό από οποιεσδήποτε άλλες διακοπές.

Για να σε βοηθήσουμε να συγκεντρώσεις τα πράγματά σου πριν από το ταξίδι, συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα gadgets ασφαλείας για ταξιδιώτες αυτή τη στιγμή.

Από φορητές κλειδαριές πόρτας μέχρι AirTag και τρίποδο, αυτά τα προϊόντα είναι βέβαιο ότι θα σε βοηθήσουν να ταξιδέψεις με αυτοπεποίθηση και να παραμείνεις προστατευμένη στο ταξίδι σου.

Πράγματα σε βαλίτσα για ταξίδι - gadgets
Πράγματα σε βαλίτσα για ταξίδι / Φωτογραφία: Unsplash

11 gadgets που πρέπει να έχεις σε solo trip

Power Bank

Ποτέ μα ποτέ μην ταξιδεύεις χωρίς power bank, ιδιαίτερα αν ταξιδεύεις μόνος/η σου. Όταν βρίσκεσαι σε ξένη χώρα, όπου δύσκολα μπορείς να συνεννοηθείς με άλλους, χρειάζεσαι οπωσδήποτε την ασφάλεια του κινητού σου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποιον δικό σου. Το power bank είναι ένα από τα gadgets που πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου.

Power Bank - gadgets
Power Bank / Φωτογραφία: Unsplash

Καλώδιο USB

Μαζί με το power bank εννοείται πρέπει να έχεις μαζί σου καλώδια και να μην ψάχνεις να αγοράσεις εκεί. Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά πολλοί είναι αυτοί που παίρνουν το power bank και ξεχνάνε στο σπίτι τα καλώδια.

To καλώδιο φόρτισης USB-C
To καλώδιο φόρτισης USB-C / Φωτογραφία: Pixabay

Φορητή κλειδαριά

Υπάρχουν αρκετές τρομαχτικές ιστορίες για πόρτες ξενοδοχείου που ξεκλειδώνουν εύκολα, την ώρα που κοιμάσαι ή λείπεις από το δωμάτιο. Αν κουβαλάς μαζί σου μία μικρή φορητή κλειδαριά, τότε αυτός ο φόβος θα εξαφανιστεί, αφού επιτήδειοι δεν θα μπορούν να μπουν στο δωμάτιο ενώ είσαι μέσα και έχεις βάλει τη δική σου κλειδαριά.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια επιπλέον κλειδαριά η οποία εφαρμόζει σε οποιαδήποτε πόρτα και μπορεί να προσφέρει μια έξτρα ασφάλεια σε περιπτώσεις που αισθάνεστε πως η πόρτα του ξενοδοχείου δεν είναι αρκετά… στιβαρή. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως ακριβώς λειτουργεί:

«ΣΤΟΠ» πόρτας

Εκτός από τη φορητή κλειδαριά το να έχεις μαζί σου ένα «ΣΤΟΠ» πόρτας είναι επίσης χρήσιμο. Όταν κοιμάσαι το βράδυ θα νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια, ξέροντας ότι το έχεις βάλει στην πόρτα σου και θα δυσκολέψει κάποιον ανεπιθύμητο επισκέπτη.

Packing Cubes

Τα packing cubes είναι υφασμάτινοι κύβοι για να τακτοποιείς τα ρούχα σου στη βαλίτσα. Θα μου πεις σε τι βοηθάνε αφού το μέγεθος της βαλίτσας δεν πρόκειται να αλλάξει; Κι όμως! Αν τακτοποιήσεις τα ρούχα σου στους κύβους θα δεις ότι χωράνε όλα πολύ καλύτερα -και θα έχεις χώρο για περισσότερα!

Τα packing cubes - gadgets
Τα packing cubes / Φωτογραφία: Amazon

Παγούρι για νερό

Όταν εξερευνάς ένα νέο μέρος, σίγουρα θα διψάσεις! Ένα παγούρι για νερό χρειάζεται στο σακίδιο σου, γιατί είναι ένα από τα πιο χρήσιμα gadgets και φυσικά βοηθάς και το περιβάλλον, αφού μειώνεις και τη χρήση των πλαστικών.

Apple AirTag

Δεν είναι χορηγία της Apple και ούτε ποσοστά παίρνουμε, αλλά τα AirTag της Apple είναι ένα από τα καλύτερα gadgets που χρειάζεσαι όταν ταξιδεύεις! Από το φετινό καλοκαίρι στα αεροδρόμια κυρίως της Ευρώπης γίνεται χαμός με τις χαμένες αποσκευές. Αν κάτι έχει σώσει πολλούς είναι το AirTag, το οποίο ουσιαστικά είναι σαν ένα μικρό tracking device που το συνδέεις με το κινητό σου και μπορείς να εντοπίζεις τα πράγματά σου ανά πάσα στιγμή.

gadgets - To Airtag της Apple
To Airtag της Apple

Κουτί πρώτων βοηθειών

Αν ταξιδεύεις σε μέρη με εξορμήσεις στη φύση ή κάτι περιπετειώδες, τότε ένα κουτί πρώτων βοηθειών πρέπει να είναι αναμφίβολα στην τσάντα σου! Δεν χρειάζεται να έχεις πολλά πράγματα, αλλά κανένας επίδεσμος χρειάζεται, όπως και φάρμακα που χρησιμοποιείς.

gadgets που πρέπει να έχεις μαζί σου σε ένα solo trip
gadgets που πρέπει να έχεις μαζί σου σε ένα solo trip

Αδιάβροχη θήκη κινητού

Η αδιάβροχη θήκη κινητού είναι από τα must gadgets, καθώς δεν θέλεις να ρισκάρεις να σου πέσει το κινητό σε νερό και να χαλάσει όταν θα βρίσκεσαι σε μία ξένη χώρα!

Τρίποδο για κάμερα / κινητό

Τώρα γίνεται να πας σε ξένη χώρα και να μην βγάλεις φωτογραφίες; Εε, δε γίνεται! Επίσης είναι κρίμα στις φωτογραφίες να μην φαίνεσαι επειδή δεν έχεις κάποιον να σε βγάλει. Και επειδή είναι επίφοβο να δώσεις σε άγνωστο το κινητό σου να σε φωτογραφήσει, το τρίποδο θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος!

Ζυγαριά βαλίτσας

Όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο ένα από τα πιο χρήσιμα gadgets που πρέπει να έχεις μαζί σου είναι μια ζυγαριά βαλίτσας, καθώς οι εταιρείες χρεώνουν εξωφρενικά ποσά για μία υπέρβαρη αποσκευή!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση