Ο Μάκης Τσέλιος μίλησε για τη σχέση του με τον διάσημο μόδιστρο Μπίλι Μπο, ενώ αναφέρθηκε και για τις τελευταίες του στιγμές, λίγο πριν πεθάνει από AIDS, το 1987, σε ηλικία 33 ετών.
Ο Βασίλης Κουρκουμέλης, γνωστός ως Μπίλι Μπο, ήταν ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές της δεκαετίας του 1980, η φήμη του οποίου ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα.
Μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4», ο Μάκης Τσέλιος αποκάλυψε τη γνωριμία και την πραγματική σχέση του με τον Μπίλι Μπο, για την οποία δεν είχε μιλήσει ανοιχτά έως τώρα.
«Ήταν Μάιος και ήταν ανθισμένες οι νεραντζιές. Αυτό το είπα εγώ. Και εκείνος γύρισε και κοίταξε πίσω να δει ποιος το είπε. Και μου λέει “ναι πράγματι”. Και τότε του λέω “εσύ ποιος είσαι ο Βασίλης;” και μου λέει “ναι”. Ήταν 17 και εγώ 26, 9 χρόνια διαφορά είχαμε» είπε.
Ήταν και πολύ ερωτεύσιμος από τους πάντες, άνδρες και γυναίκες. Σε σταματούσε η ομορφιά του
«Όταν πιάσαμε την κουβέντα, ξαναβρεθήκαμε και εγώ σκέφτηκα ότι θέλει κάποιον να τον βοηθήσει. Ήταν και πολύ ερωτεύσιμος από τους πάντες, άνδρες και γυναίκες. Σε σταματούσε η ομορφιά του» συνέχισε.
«Μαζί μου υπήρχε έρωτας σημαντικός και λέω αυτόν τον άνθρωπο πρέπει να τον βοηθήσω. Τότε πήγαινε σε μία σχολή χορού, αλλά δεν ήταν… Χόρευε στα μπουζούκια, ε και σκέφτηκα μήπως βρούμε κάτι άλλο και τον έβαλα στη σχολή “Βακαλό”. Ήταν άνθρωπος δικός μου και τον βοήθησα» πρόσθεσε.
«Τον ερωτεύτηκες» του είπε ο παρουσιαστής, Θανάσης Αναγνωστόπουλος και εκείνος αποκρίθηκε: «Ε ναι, δεν το έχω ξαναπεί δημόσια αλλά το ξέρει ο κόσμος».
«Η αλήθεια είναι Μάκη δεν το είχες ξαναπεί, όλο έλεγες για μια στενή φιλία» του είπε με τη σειρά της η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και εκείνος απάντησε: «Θα έκανα παρέα 5… 7… 17 χρόνια με έναν άνθρωπο που δεν ήταν δικός μου άνθρωπος; Ήταν».
Ο Μάκης Τσέλιος σχολίασε επίσης το γεγονός πως ο Μπίλι Μπο ντρεπόταν για την καταγωγή του, καθώς προερχόταν από μια φτωχή οικογένεια:
«Ήταν σαν ρετσινιά να λες ότι μένεις στα Καμίνια, οπότε είχαμε δημιουργήσει μια ιστορία που άφηνε θολό το τοπίο και όποιος τολμούσε να πει τίποτα τον έκανε του αλατιού και δεν τον άφηνε» συμπλήρωσε με χιούμορ ο σχεδιαστής.
«Με τον Βασίλη ήθελα να γεράσουμε μαζί»
Στη συνέχεια, ο γνωστός σχεδιαστής ανέφερε πως ήθελε να γεράσει μαζί με τον Mπίλι Μπο: «Ήταν ένας φίλος, ένα συμπλήρωμα για μένα, κάτι που είχα να ασχοληθώ και είχα ενδιαφέροντα και που ήθελα να γεράσουμε μαζί, να έχω κάποιον δικό μου άνθρωπο και αυτόν δεν τον έχω τώρα, έχω μόνο τα συγγενικά μου πρόσωπα, δεν έχω τον δικό μου άνθρωπο» είπε.
«Έχω τους αγαπημένους μου, τις ανηψιές μου, τις αδερφές μου, όλα αυτά» πρόσθεσε.
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου κατά πόσο έχει προσπαθήσει να βρει ξανά έναν δικό του άνθρωπο, ο Μάκης Τσέλιος απάντησε: «Έχω προσπαθήσει, δεν είναι εύκολο, έκανα και μια προσπάθεια ξανά, αλλά χάλασε. Και όταν χαλάει κάτι, είμαι σε μία ηλικία που αυτά τα πράγματα δεν τα συζητάμε» είπε.
«Αν βρεθεί κάποιος σύντροφος που θα έχει ενδιαφέρον και μπορούμε να ταιριάξουμε μαζί εγώ δεν έχω αντίρρηση, εγώ δεν το αρνήθηκα, αλλά ξέρω πως είναι δύσκολο» πρόσθεσε.
«Έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να κρατήσω στην ζωή τον Μπίλι Μπο»
Ο Μάκης Τσέλιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, δήλωσε πως έκανε τα πάντα για να κρατήσει στη ζωή τον Μπίλι Μπο, αναφέροντας:
«Δεν είχε δύναμη προσωπική γι’ αυτό ήταν γαντζωμένος επάνω μου μέχρι τέλους, δηλαδή εννιά μήνες που ταλαιπωρήθηκε με την ασθένεια, που άλλοι θα φεύγανε σε 15-20 μέρες, αλλά έκανα ό,τι ήταν δυνατό στον κόσμο ολόκληρο και στη Γαλλία και στην Αμερική» είπε. «Τον πήγα όπου ήταν καλύτερα, προσπαθώντας να τον βοηθήσω», πρόσθεσε.
Μετά τον θάνατο του Βασίλη φοβόντουσαν να φορέσουν ρούχα μου
«Φοβόντουσαν να βάλουν ρούχα μου να μην κολλήσουν. Υπήρχαν άνθρωποι που δεν με καλούσαν σπίτι τους. Ο κόσμος δεν είχε καν ενημέρωση καλή, εγώ δεν τους κάκισα κανέναν, απλώς κοίταξα να προφυλαχτώ», είπε επίσης ο Τσέλιος.
Ποιος ήταν Μπίλι Μπό;
Ο Μπίλι Μπο προσβλήθηκε από τον ιό HIV και στα τέλη της δεκαετίας του 1980 νόσησε με AIDS. Πριν πεθάνει, ο Μπίλι Μπο τηλεφώνησε από την Αμερική στη δημοσιογράφο Λένα Ζαννιδάκη, συντάκτρια του Ταχυδρόμου, με σκοπό να της δώσει μια τελευταία συνέντευξη.
Άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Ιουνίου του 1987 σε ηλικία 33 ετών. Η ασθένεια και ο θάνατός του προκάλεσαν επιπλέον αίσθηση, καθώς η επιδημία του AIDS ήταν τότε ακόμα στην αρχή της στην Ελλάδα, και ο Μπίλι Μπο ήταν ο πρώτος διάσημος Έλληνας που έγινε γνωστό δημόσια ότι έχασε τη ζωή του από τη συγκεκριμένη ασθένεια.