03:38
22/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:38
22/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Κανείς δεν θέλει τον ESM: Αποσύρθηκαν οι 2 μοναδικοί υποψήφιοι για τον Μηχανισμό Σταθερότητας

O Κλάους Ρέγκλινγκ στο ετήσιο μίτινγκ του ESM / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

O Κλάους Ρέγκλινγκ στο ετήσιο μίτινγκ του ESM / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

20.09.2022
18:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 • 23:40
Η θητεία του απερχόμενου επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ λήγει τον Οκτώβρη

Κανείς δεν θέλει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) καθώς οι δύο μοναδικοί υποψήφιοι για τη θέση απέσυραν την υποψηφιότητά τους.

Ο λόγος για τον Πιερ Γκραμένια από το Λουξεμβούργο και τον Πορτογάλο Χοοάο Λεάο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Twitter ο Πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου.

«Οι συνάδελφοί μου από το Λουξεμβούργο και την Πορτογαλία με ενημέρωσαν για την απόφασή τους να αποσύρουν τους αντίστοιχους υποψηφίους τους για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM. Ο Πιερ Γκραμένια και ο Χοάο Λεάο ήταν και οι δύο εξαιρετικοί υποψήφιοι και τους ευχαριστώ για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη διαδικασία. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες και τις διαβουλεύσεις μου για να παρουσιάσω έναν υποψήφιο για τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM», αναφέρει στο Twitter ο Πρόεδρος του Eurogroup.

Σημειώνεται ότι η θητεία του απερχόμενου επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ λήγει τον Οκτώβρη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM (οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης) απέτυχαν να επιλέξουν το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ESM σε δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανία εμπόδιζε το διορισμό του πρώην υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας, ενώ η Γαλλία και η Ιταλία εμπόδιζαν το διορισμό του πρώην υπουργού του Λουξεμβούργου.

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ρέγκλινγκ στο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, συναντήθηκαν το πρωί της Τρίτης (20/9) στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησαν για την κατάσταση στην ευρωπαϊκή οικονομία και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και του πληθωρισμού.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ρέγκλινγκ πραγματοποιεί την τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα με αυτή την ιδιότητα, αφού η θητεία του ολοκληρώνεται στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Κλάους Ρέγκλινγκ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Κλάους Ρέγκλινγκ / Φωτογραφία: Eurokinissi

Σύμφωνα με το Μαξίμου, στη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκε η δύσκολη συγκυρία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και οι σημαντικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και οι θετικές προοπτικές της.

Στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρόεδρος του Συµβουλίου Οικονοµικών Εµπειρογνωµόνων του υπουργείου Οικονομικών Μιχάλης Αργυρού και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μαριαλένα Αθανασοπούλου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση