Ευχαριστίες στην Ελλάδα για την κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης που κατέθεσε η Σουηδία στη Βορειατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ), εκφράζει η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε, με ανάρτησή της στο Twitter.
Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας κάνει αναφορά (mention) στην ανάρτησή της στον Νίκο Δένδια και παραθέτει το σχετικό Tweet του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας: «Σήμερα, το ελληνικό κοινοβούλιο κύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία τα Πρωτόκολλα Προσχώρησης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο NATO.
Με την ένταξη στο ΝΑΤΟ, η Φινλανδία και η Σουηδία θα κάνουν τη Συμμαχία μας ισχυρότερη. Η Ελλάδα προσβλέπει να καλωσορίσει και τους δύο εταίρους μας στην ΕΕ ως Συμμάχους και να συνεργαστεί στενά για την υπεράσπιση των αξιών του NATO».
https://twitter.com/AnnLinde/status/1570377813164978176?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1570377813164978176%7Ctwgr%5Ef5b78dd908873638d34b8441fbaae1f6df03cc28%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ertnews.gr%2Feidiseis%2Fdiethni%2Fto-eycharisto-tis-soyidias-stin-ellada-gia-tin-kyrosi-toy-protokolloy-proschorisis-sto-nato%2F
Κυρώθηκε με μεγάλη πλειοψηφία το πρωτόκολλο για Σουηδία και Φινλανδία
Νωρίτερα σήμερα (15/9) κυρώθηκε με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία από την Βουλή, το πρωτόκολλο προσχώρησης Σουηδίας και Φινλανδίας στη Βορειατλαντική Συμμαχία του ΝΑΤΟ. Υπέρ της κύρωσης τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ την καταψήφισαν ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜέΡΑ25.
Ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, καυτηρίασε έντονα «την τακτική ίσων αποστάσεων απέναντι στον αναθεωρητισμό», ενώ τόνισε ότι «η Τουρκία υιοθετεί μία εξόχως επιθετική, κλιμακούμενη, ακραία και επικίνδυνη πολιτική και αρνείται να καταδικάσει ρητά και αυστηρά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».
«Οι σύμμαχοι μας οφείλουν να αποδοκιμάσουν την τουρκική ουδετερότητα και την αμφιλεγόμενη στάση της Άγκυρας», σημείωσε ο κ. Λιβανός. Κλείνοντας, ο εισηγητής της ΝΔ επεσήμανε ότι «στα κρίσιμα μεγάλα θέματα υπάρχει εθνική συνεννόηση και ομοψυχία» και πρόσθεσε ότι «απέναντι στην τουρκική προκλητική επιθετικότητα, η Ελλάδα απαντά με ενεργή ξεκάθαρη διπλωματία, σύναψη συμμαχιών και ισχυροποίηση της αμυντικής της θωράκισης».