Quantcast
07:05
04/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
07:05
04/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Με σημαία την ενότητα στο δρόμο προς τις κάλπες ο Μητσοτάκης – Οι γαλάζιοι βουλευτές στο Μαξίμου, οι υπουργοί αιχμή του δόρατος

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου / Φωτογραφία: Eurokinissi

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου / Φωτογραφία: Eurokinissi

02.09.2022
08:03
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2022 • 14:29
Κινητικότητα στο Μαξίμου, οι κινήσεις Μητσοτάκη

Στο Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες περνούν το κατώφλι μια σειρά από βουλευτές και δεν είναι μόνο ότι συναντούν το νέο Γραμματέα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιάννη Μπρατάκο που ορκίζεται σήμερα υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, σε έναν πιο αναβαθμισμένο και πιο θεσμικό ρόλο ως ο εξ απορρήτων του.

Και με τη νέα του θέση, ο μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τον νέο ρόλο που έθεσε ο πρωθυπουργός για το υπουργικό συμβούλιο καθιστώντας το ως πολιτικό κέντρο, η ηγεσία του Μεγάρου Μαξίμου θέτει ως άμεση προτεραιότητά της στο δρόμο προς τις κάλπες τη σύσφιξη του κομματικού μηχανισμού, την αναβάθμιση του ρόλου των βουλευτών ως διαμεσολαβητές με την κοινωνία, την ενότητα της παράταξης και τον εναγκαλισμό κυβερνητικού επιτελείου με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Για το άμεσο χρονικό διάστημα μάλιστα προγραμματίζεται συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ όπου ο πρωθυπουργός θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές. Βασικό ζήτημα είναι να αλλάξει και η ατζέντα και να ξεφύγει η κυβέρνηση από το ζήτημα των υποκλοπών που κυριαρχεί στην επικαιρότητα.

Μητσοτάκης: Πρόβα τζενεράλε για τη ΔΕΘ, η παρουσία σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη

mitsotakis serr - Με σημαία την ενότητα στο δρόμο προς τις κάλπες ο Μητσοτάκης - Οι γαλάζιοι βουλευτές στο Μαξίμου, οι υπουργοί αιχμή του δόρατος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Σέρρες

Όπως έδειξε και η χθεσινή παρουσία του Πρωθυπουργού στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη που λειτούργησε ως πρόβα τζενεράλε για τη ΔΕΘ, το μέτωπο της ΝΔ είναι αρραγές, και η εστίαση κινείται πλέον στην όσο μεγαλύτερη στήριξη των πολιτών με ένα όσο γίνεται ισχυρότερο καλάθι παροχών.

Αλλά και από τις Σέρρες, την πατρίδα των Καραμανλήδων σημειολογικά ο Πρωθυπουργός έδειξε σε κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να εφευρίσκει αντιπαλότητα της καραμανλικής παράταξης στο κόλπο της ΝΔ, ότι το κόμμα του είναι ενωμένο. Μάλιστα η μίνι τρικυμία που πέρασε το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στα Ανώγεια με αναφορές στις υποκλοπές πέρασε τελικά αβρόχοις ποσί με τις εκατέρωθεν διευκρινήσεις ότι τα όσα είπε ο κ. Καραμανλής είναι σε απόλυτη συμφωνία με τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι στις Σέρρες μαζί με τον κ. Μητσοτάκη ήταν διαρκώς ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ενώ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τόνισε ότι «η ΝΔ είναι ισχυρή και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων» συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση με έργα απαντά «στη γκρίνια και στην υπονόμευση των πολιτικών μας αντιπάλων».

Στην αναδιάταξη δυνάμεων που επιχειρεί ο πρωθυπουργός είναι και ο ρόλος των υπουργών του που θα είναι πλέον πιο ενισχυμένος ως προς την τελική λήψη αποφάσεων αποδυναμώνοντας έτσι το σχήμα του επιτελικού κράτους. Είναι και αυτό ένα μήνυμα προς όσους διακινούν σενάρια ανασχηματισμού, με το πρωθυπουργικό επιτελείο να τα κλείνει αφού το παρόν υπουργικό σχήμα θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αιχμή του δόρατος στην πορεία προς τις εκλογές.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση