Quantcast
07:37
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
07:37
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Στα μαχαίρια οι παραγωγοί του Narcos: Ο σκηνοθέτης της σειράς του Netflix, κατηγορεί τον συνεταίρο του πως τον «έριξε» στη μοιρασιά

Στιγμιότυπο από τη σειρά του Netflix, Narcos

Στιγμιότυπο από τη σειρά του Netflix, Narcos

31.08.2022
08:28
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2022 • 14:45
Για «χασούρα» 1 εκατομμύριο δολάρια κάνει λόγο ο σκηνοθέτης του Narcos που μηνύει τον παραγωγό της σειράς έναν χρόνο μετά το φινάλε της

Στα μαχαίρια δυο εκ των συντελεστών της δημοφιλούς σειράς του Netflix, Narcos, καθώς ο σκηνοθέτης Χοζέ Μπαντίλα, μηνύει τον παραγωγό Έρικ Νιούμαν υποστηρίζοντας πως τον «έριξε» στη μοιρασιά μετά την προβολή του σίριαλ.

Συγκεκριμένα, ο Παντίλα, επίσης παραγωγός πίσω από την επιτυχημένη σειρά του Netflix, κατέθεσε αγωγή υποστηρίζοντας ότι του οφείλονται περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια για μη καταβληθέντα κέρδη.

Ο Χοζέ Μπαντίλα μήνυσε τον συνάδελφο παραγωγό Έρικ Νιούμαν, υποστηρίζοντας σύμφωνα με το Variety, πως ο τελευταίο αθέτησε συμφωνία να μοιραστούν στη μέση όλα τα κέρδη της σειράς Narcos.

Στην καταγγελία υποστηρίζεται ότι ο Νιούμαν και η εταιρεία του έχουν λάβει «πολλά εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα που προκύπτουν ή συνδέονται με το ‘Narcos’ και τα οποία δεν έχουν αναφερθεί στους ενάγοντες». Η αγωγή ζητά να ανακτήσει το 50% όλων των μη αναφερθέντων εσόδων, καθώς και ποινικές αποζημιώσεις για τις πράξεις τους.

Narcos
Narcos / Φωτογραφία: Netflix

Ο Έρικ Νιούμαν, όπως διαβάζουμε έχει μακροχρόνια και μάλλον αγαστή σχέση με το Netflix. Εκτός από το Narcos, αυτή τη στιγμή είναι παραγωγός του Rebel Moon, του sci-fi έπους των δεκάδων εκατομμυρίων της πλατφόρμας από τον σκηνοθέτη Ζακ Σνάιντερ (Justice League, Άνθρωπος από ατσάλι, 300).

Άλλα έργα του στο Netflix περιλαμβάνουν το Bright, με τον Γουίλ Σμιθ και το Hemlock Grove, το οποίο ήταν η δεύτερη σειρά που παρήγαγε ποτέ το Netflix.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης

Ο Παντίλα είναι ένας Βραζιλιάνος σκηνοθέτης που έγινε γνωστός για πρώτη φορά με το Bus 174, ένα ντοκιμαντέρ του 2002 για μια αεροπειρατεία λεωφορείου στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Περαιτέρω αναγνώριση απέσπασε για το Elite Squad, μια ταινία για μια μονάδα της βραζιλιάνικης στρατιωτικής αστυνομίας, και συνέχισε σκηνοθετώντας το 2014 το ριμέικ του RoboCop, στο οποίο ο Νιούμαν ήταν παραγωγός.

Σκηνή από τη σειρά του Netflix «Narcos - Mexico»
Σκηνή από τη σειρά του Netflix «Narcos – Mexico» / Φωτογραφία: Netflix

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι Παντίλα και Νιούμαν έδωσαν τα χέρια το 2013 για την από κοινού παραγωγή του Narcos, μιας σειράς για τον Κολομβιανό διακινητή κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ. Η σειρά και η συνέχειά της, Narcos: Mexico, διήρκεσαν συνολικά έξι σεζόν στην υπηρεσία streaming.

Το στορι του Narcos

Αυτή η ωμή και ρεαλιστική σειρά καταγράφει τις συναρπαστικές ιστορίες της αληθινής ζωής των βαρόνων των ναρκωτικών στα τέλη της δεκαετίας του 1980, καθώς και τις προσπάθειες των αρχών να ανακόψουν την πορεία τους σε μια βίαιη, αιματηρή διαμάχη.

Παρουσιάζει τις πολλές και συχνά αντικρουόμενες δυνάμεις του νόμου, της πολιτικής, της αστυνομίας και των πολιτών, που συγκρούονται στην προσπάθεια ελέγχου της κοκαΐνης, ενός από τα εμπορεύματα με την υψηλότερη αξία στον κόσμο.

Τι είδαμε στο Narcos Mexico

Με φόντο τη δεκαετία του ’90, όταν εκτοξεύεται η παγκοσμιοποίηση του εμπορίου ναρκωτικών, η σεζόν 3 εστιάζει στον πόλεμο που ξεσπά μετά τη σύλληψη του Φέλιξ. Καθώς τα νεοσύστατα ανεξάρτητα καρτέλ παλεύουν να επιβιώσουν από τις πολιτικές αναταραχές και την κλιμακούμενη βία, αναδύεται μια νέα γενιά Μεξικανών ναρκοβαρόνων.

Σε αυτόν τον πόλεμο όμως, το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια – και κάθε σύλληψη, δολοφονία και αρπαγή οδηγεί την πραγματική νίκη ακόμα πιο μακριά…

Μέχρι και σήμερα, μετά το τέλος της σειράς, τα τελευταία επεισόδια του Narcos Mexico προβλήθηκαν τον Νοέμβριο του 2021, υπάρχει μία λάθος εντύπωση για τη σειρά. Βασικά όλοι κατάλαβαν πως αναφερόταν σε άλλη περίοδο και σε άλλο καρτέλ. Πολλοί πιστεύουν πως το Narcos είναι η ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ, λάθος!

Το Narcos είναι η πραγματικότητα των καρτέλ ναρκωτικών. Αρκετός κόσμος όταν ο Πάμπλο Εσκομπάρ πεθαίνει στη σειρά, σταμάτησε να το βλέπει γιατί έλεγαν «δεν αξίζει το Narcos χωρίς τον Εσκομπάρ». Μία άποψη λανθασμένη, γιατί και η 3η σεζόν έχει αρκετά πράγματα τόσο για να μάθεις, όσο όμως και για να σε κρατήσει καθηλωμένο στον καναπέ σου και μπροστά από την τηλεόραση…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση