Quantcast
10:25
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
10:25
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

O ανηφορικός δρόμος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου / Φωτογραφία: Eurokinissi

13.08.2022
08:53
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2022 • 15:00
Αυτή η αχλή δυσοσμίας από την υπόθεση της υποκλοπής του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη ήρθε να πλήξει το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ένας από τους αδιαπραγμάτευτους στόχους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να κινείται θεσμικά.

Ήθελε να αφήσει τη σφραγίδα του στη λίστα των πρωθυπουργών που πέρασαν από το Μέγαρο Μαξίμου, ως διαφορετικής κοπής πολιτικός ηγέτης. Αυτός που δεν έβαζε το πρόσκαιρο πολιτικό του συμφέρον πάνω από τη θεσμική τάξη. Ένας πρωθυπουργός που σεβόταν βαθιά το Σύνταγμα.

Γι’ αυτό επέμεινε τόσο πολύ στο να στηθούν κάλπες στο τέλος της τετραετίας, παρ’ όλο που δεχόταν εισηγήσεις για εκλογές όταν όντας κραταιός θα μπορούσε να προσπελάσει «αβρόχοις ποσί» το μεγάλο σκόπελο της απλής αναλογικής.

Γι’ αυτό επέμενε να μην κάνει παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο, όπως τόσοι άλλοι που πέρασαν από τον πρωθυπουργικό θώκο. Ακόμη και όταν οι αριθμοί έδειχναν να δυσκολεύουν την επίτευξη αυτοδυναμίας με τον εκλογικό νόμο Γεραπετρίτη δεν ενέδωσε στον πειρασμό, να φέρει νέο εκλογικό νόμο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Και τώρα αυτή η αχλή δυσοσμίας από την υπόθεση της υποκλοπής του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη ήρθε να πλήξει το πρόσωπό του. Εκεί, στο ευαίσθητο σημείο του. Στο θέμα των θεσμών και της Δημοκρατίας. Η αντίδραση ήταν άμεση. Τα αντανακλαστικά γρήγορα. Όλα στο φως και όχι στο κουκούλωμα. Ωστόσο είναι πολύ ανηφορικός ο δρόμος της αποκατάστασης.

Στα χείλη του απλού κόσμου, υπάρχει η καχυποψία και το ερώτημα: Είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο πρωθυπουργός τι έκανε ο διοικητής της ΕΥΠ;

Αν και ο ίδιος διατείνεται ότι δεν γνώριζε τίποτα, όπως και ο πιο στενός του συνεργάτης ο Γρηγόρης Δημητριάδης, δύσκολα μπορεί να πείσει μόνο με τα λόγια. Στα χείλη του απλού κόσμου, υπάρχει η καχυποψία και το ερώτημα: Είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο πρωθυπουργός τι έκανε ο διοικητής της ΕΥΠ, τον οποίο ο ίδιος είχε επιλέξει;

Στις ολιγοήμερες διακοπές που βρίσκεται ο πρωθυπουργός έχει το χρόνο να σκεφτεί με ψυχραιμία τι θα πράξει από εδώ και στο εξής.

Να αναμετρηθεί με μια μεγάλη πρόκληση. Αυτή της διαλεύκανσης της υπόθεσης προς όφελος της ελληνικής δημοκρατίας. Να μην μείνει τίποτα σκοτεινό. Να μάθουν όλη την αλήθεια οι πολίτες. Να πληροφορηθούν τι έχει συμβεί. Να διερευνηθεί αν υπήρξαν και άλλες παρακολουθήσεις, πολιτικών ή δημοσιογράφων.

Αν υπήρξαν και παράνομες παρακολουθήσεις και από άλλα κέντρα. Ο κόσμος έχει διαίσθηση. Αντιλαμβάνεται αν κάποιος θέλει να του πει την αλήθεια ή εφευρίσκει δρομίσκους για να ξεφύγει. Και φυσικά να απαντηθεί το μεγάλο «γιατί». Για ποιο λόγο διατάχθηκε η νόμιμη παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Αυτή θα είναι μια καλή αρχή για να αποκατασταθεί στα μάτια του κόσμου το κύρος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πλήγμα που δέχθηκε η κυβέρνηση του είναι αναμφίβολα μεγάλο. Ανέτρεψε τις πολιτικές ισορροπίες προς το παρόν

Το πλήγμα που δέχθηκε η κυβέρνηση του είναι αναμφίβολα μεγάλο. Ανέτρεψε τις πολιτικές ισορροπίες προς το παρόν δίνοντας την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να τη σφυροκοπά ανελέητα.

Ωστόσο μακροπρόθεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να ξαναβγεί μπροστά. Να αντέξει στο σφυροκόπημα. Γι’ αυτό χρειάζεται τον χρόνο.

Μακροπρόθεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να ξαναβγεί μπροστά. Να αντέξει στο σφυροκόπημα.

Πλέον οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας είναι πολύτιμες και για την ανασυγκρότηση του, και για να μην συρθεί σε μια πολιτική αρένα με βασικό στοιχείο την τοξική σκανδαλολογία. Ακόμη και τον δύσκολο ενεργειακά χειμώνα πλέον χρειάζεται για να αποδείξει ότι μπορεί να ξεπερνά τις κρίσεις, βγάζοντας τη χώρα από τα αδιέξοδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση