Quantcast
03:28
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:28
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η Ελλάδα του Γιάννη, είναι ένας (καλός) λόγος να χαμογελάς αυτό το καλοκαίρι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο /Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο /Φωτογραφία: Eurokinissi

10.08.2022
15:19
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2022 • 9:24
Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο The Standard για την εμπειρία να βλέπεις μια χώρα να χαίρεται για την Εθνική και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Το κλειστό του ΟΑΚΑ γέμισε 9 Αυγούστου. Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για την Εθνική ομάδα, για όλη την αύρα που βγάζει πλέον η ομάδα μπάσκετ που εκπροσωπεί την χώρα μας. Κόντρα στους #not_my_national_team που θα είναι πάντα στο περιθώριο και ευτυχώς εκεί θα μείνουν για πάντα, oι 16.000 φίλαθλοι προσέφεραν απλόχερα απαντήσεις.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν. Γιατί η Εθνική και ο Γιάννης, ο Γιάννης και η Εθνική είναι κάτι πολύ όμορφο και δημιουργεί προσδοκίες. Χθες βρέθηκα στο κλειστό του ΟΑΚΑ και απροσδόκητα ήμουν μαζί με 16.000 φιλάθλους. Γύρω μου άκουγες και έβλεπες τουρίστες. Οι περισσότεροι με φανέλες του Γιάννη από τους Μιλγουόκι Μπακς και την Εθνική ομάδα. Ήρθαν για αυτό, γιατί αυτός είναι ο σταρ της ομάδας και αν δεν το έχουμε καταλάβει καλά διεκδικεί κάθε χρόνο τον τίτλο του κορυφαίου μπασκετμπολίστα στον κόσμο.

adetokunbo aderfia - Η Ελλάδα του Γιάννη, είναι ένας (καλός) λόγος να χαμογελάς αυτό το καλοκαίρι
Θανάσης, Γιάννης και Κώστας Αντετοκούνμπο / Φωτογραφία: Eurokinissi

Διαβάστε το ξανά με προσοχή: Τον τίτλο του κορυφαίου μπασκετμπολίστα στον κόσμο.

Το παιδί από τα Σεπόλια, το παιδί που πουλούσε πράγματα στο δρόμο για να ζήσει αυτός και η οικογένεια του και βρήκε μέσω του Ζωγράφου και της ομάδας του Φιλαθλητικού ότι χρειαζόταν για να πάει… απευθείας στο NBA.

Ξανά προσοχή: Καμία ελληνική ομάδα δεν τον «είδε», δεν τον εμπιστεύτηκε για να τον πάρει…

Από τον Φιλαθλητικό το 2013, υπέγραψε ένα συμβόλαιο με την ισπανική Σαραγόσα, ίσα-ίσα για να πάει στο ΝΒΑ και στους Μπακς. Και από εκεί η απογείωση πολύ γρήγορα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μάθημα για το σχολείο

Η Ελλάδα δεν τον «είδε», δεν τον εκτίμησε, δεν του έδινε για χρόνια την υπηκοότητα που τόσο ήθελε, διότι ο Γιάννης εδώ μεγάλωσε, εδώ έμαθε τα πάντα. «Όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας είναι Έλληνες», το νόημα των λόγων του Ισοκράτους, βρίσκει χώρο στην ιστορία του Γιάννη. Αυτή η ιστορία που έγινε ταινία και θα πρέπει στο τέλος της καριέρας του να γίνει ένα μεγάλο ντοκιμαντέρ, έως και μάθημα στα σχολεία. Πως να κυνηγάς τα όνειρα σου, πως να ξεπερνάς κάθε δυσκολία.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραμένει ταπεινός. Το βλέπεις σε κάθε έκφανση και έκφραση της ζωής του. Παρότι σταρ και Νο1 μέσα στο παρκέ, ήταν έξω από αυτό «ένας από την 12άδα της Εθνικής». Δεν είχε… τίποτε παραπάνω, δεν ζήτησε τίποτε παραπάνω.

«Μπορεί η ομάδα να με βοηθήσει να παίζω όπως στους Μπακς, αλλά το θέμα είναι πώς ο Σλούκας και ο Παπαπέτρου θα πρέπει να παίζουν όπως έπαιζαν στις ομάδες τους; Δεν γίνεται να προσαρμοστούν 11 άτομα σε μένα και όχι ο ένας» είπε πρόσφατα στις δηλώσεις του ο ίδιος και αυτό δείχνει περίτρανα την νοοτροπία του. Ξέρει καλά ότι μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά, δεν μπορεί να φτάσει την ομάδα πολύ μακριά. Πρέπει όλοι μαζί, όλη η ομάδα να δουλέψουν σωστά για να πετύχει κάτι καλό η Εθνική στο Eurobasket του Σεπτέμβρη. Η Ελλάδα του Γιάννη, είναι ένας λόγος να χαμογελάς αυτό το καλοκαίρι.

adetokunbo karfwma - Η Ελλάδα του Γιάννη, είναι ένας (καλός) λόγος να χαμογελάς αυτό το καλοκαίρι
O Γιάννης Αντετοκούνμπο καρφώνει εντυπωσιακά στο φιλικό με την Ισπανία /Φωτογραφία: Eurokinissi

Λοιπόν, χθες βράδυ παιδιά, οικογένειες, ηλικιωμένοι, αμέτρητοι τουρίστες, δημοσιογράφοι που δεν είχαν πατήσει σε γήπεδο για χρόνια, ήταν όλοι εκεί χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ για το δυνατό φιλικό με την Ισπανία που σαρώνει τα πάντα στο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια και έχει αποδειχθεί κακός μας δαίμονας. Χθες δεν μπορούσε να αντισταθεί όμως σε έναν μανιασμένο Γιάννη, που έδινε άλλη ενέργεια σε όλη την Εθνική και στην εξέδρα.

Oι περισσότεροι φίλαθλοι είδαν χθες τον Γιάννη για πρώτη φορά από κοντά, από τότε που έγινε Πρωταθλητής στο NBA και κορυφαίος μπασκετμπολίστας στον πλανήτη. Και με τα «γαλανόλευκα» ταξίδεψαν μία ωραία καλοκαιρινή εικόνα Ελλάδας, μακριά από παραλίες και νησιά, στα πέρατα της γης.

Το ξαναλέμε. Η Ελλάδα του Γιάννη, είναι ένας λόγος να χαμογελάς αυτό το καλοκαίρι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση