Quantcast
06:55
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
06:55
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Γιάννης Βεζυρόπουλος: Τι έδειξε η πραγματογνωμοσύνη για τον θάνατο του 54χρονου δύτη στην Κεφαλονιά

O 54χρονος Γιάννης Βεζυρόπουλος, γιος του αείμνηστου βοσκού Ιμίων Αντή Βεζυρόπουλου /Φωτογραφία: kalymnos-news.gr

O 54χρονος Γιάννης Βεζυρόπουλος, γιος του αείμνηστου βοσκού Ιμίων Αντή Βεζυρόπουλου /Φωτογραφία: kalymnos-news.gr

04.08.2022
13:06
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2022 • 15:28
Τι έδειξε η πραγματογνωμοσύνη για τον θάνατο του 54χρονου Γιάννη Βεζυρόπουλου στην Κεφαλονιά

Εν αναμονή της νεκροψίας βρίσκονται οι λιμενικές αρχές προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου του 54χρονου δύτη Γιάννη Βεζυρόπουλο που βρέθηκε χθες νεκρός στην Κεφαλονιά.

Ο 54χρονος ήταν πολύπειρος δύτης, ψαροντουφεκάς και αλιέας και βρισκόταν με το αλιευτικό του σκάφος στην περιοχή του Γερογόμπου, στο Ληξούρι.

Πλήρωμα του σκάφους ήταν ένας 22χρονος Καλύμνιος. Ο 54χρονος έκανε κατάδυση με τη βοήθεια κομπρεσέρ.

Κάποια στιγμή ο 22χρονος είδε το σώμα του Γιάννη να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του και άμεσα ενημέρωσε τις λιμενικές Αρχές.

Μεταφέρθηκε στη στεριά και στη συνέχεια με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο σώμα του δεν φέρει τραύματα.

Τι έδειξε η πραγματογνωμοσύνη

Στην πραγματογνωμοσύνη από το λιμεναρχείο Κεφαλονιάς που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο μηχανισμός, δηλαδή κομπρεσέρ και σωλήνας, λειτουργούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο δύτης του λιμενικού που καταδύθηκε στο σημείο που αλίευε ο πολύπειρος 54χρονος, που ήταν σε βάθος 35 μέτρων, δεν βρήκε κάτι αξιοσημείωτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο σωλήνας ήταν άθικτος. Καταρρίπτεται έτσι η θεωρία του σκάφους που πέρασε και τον έκοψε.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από το δεύτερο μέλος του πληρώματος Ε/Π-Α/Κ σκάφους, για ανάσυρση ημιλιπόθυμου 54χρονου ημεδαπού άνδρα, ο οποίος διενεργούσε υποβρύχια αλιεία στη θαλάσσια περιοχή “ΓΕΡΟΓΟΜΠΟΣ” Παλλικής ν. Κεφαλληνίας.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής, το οποίο αρχικά μετέφερε τον ανωτέρω στον λιμένα Ληξουρίου, ενώ στη συνέχεια ο άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “ΜΑΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ” Ληξουρίου Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής».

Όσον αφορά στην ιατροδικαστική εξέταση, ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης ολοκλήρωσε τη νεκροψία – νεκροτομή το πρωί της Πέμπτης (4/8), χωρίς να υπάρξει κάποιο σημαντικό εύρημα. “Τυπικά ευρήματα πνιγμού” δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ.

Γιος του θρυλικού βοσκού των Ιμίων

Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος άνδρας ήταν γιος του θρυλικού ψαρά των Ιμίων, Αντώνη Βεζυρόπουλο.

Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος γνωστός στο Πανελλήνιο και όχι μόνο, ως ο βοσκός των Ιμίων, για περισσότερο από 20 χρόνια διατηρούσε 40 κατσίκια περίπου, πάνω στις δύο νησίδες.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση