01:58
23/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
01:58
23/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Οι επόμενες κινήσεις της Γεωργίας μετά τις τοξικολογικές – «Θα ζητήσουμε επανέλεγχο»

Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα / Φωτογραφία: Eurokinissi

Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα / Φωτογραφία: Eurokinissi

02.02.2022
09:17
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 • 11:35
Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Θεσσαλονίκη, καθώς έγινε ανατροπή δεδομένων, αφού τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ήταν «καθαρά».

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών

Αυτό σημαίνει ότι τα χθεσινά αποτελέσματα ήταν αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ «ελάχιστη» είναι η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε στα εξετασθέντα δείγματα ούρων, κάτι που αναφέρεται στο πόρισμα το οποίο παραδόθηκε χθες Τρίτη (1/2) στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Στο πόρισμα περιλαμβάνονται οι εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν τόσο στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όσο και στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

Πρόκειται για ανατροπή στην υπόθεση, αφού ένας από τους βασικούς ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας ήταν ότι της δόθηκε εν αγνοία της κάποια ναρκωτική ουσία, πιθανώς μέσα στο ποτό της, προκειμένου να έχει απώλεια συνείδησης και αισθήσεων και να μη θυμάται τίποτα την επόμενη ημέρα.

Όλες αυτές τις μέρες οι ειδικοί σημείωναν πως τα αποτελέσματα αυτά είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, δεδομένου ότι αναμενόταν να καθορίσουν την έκβαση της υπόθεσης. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει κριθεί ως δεδομένο ή σίγουρο, ούτε μπορεί να ισχυριστεί κάποιος βάσει στοιχείων ότι δεν έγινε βιασμός.

Το γεγονός ότι δεν βρέθηκε απαγορευμένη ουσία στα ούρα της 24χρονης, ούτε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, εξετάζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί επιστημονικά πώς ερμηνεύεται αυτό. Κι αυτό γιατί δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσες ώρες μετά ανιχνεύεται στα ούρα το λεγόμενο «χάπι του βιασμού», πότε ακριβώς έγινε η λήψη του δείγματος, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε.

Πάντως, χθες το βράδυ, με ανακοινώσεις τους, τόσο η ιατροδικαστική υπηρεσία, όσο και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισαν πως δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στη συλλογή δειγμάτων αλλά και στοιχείων, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και τους κανόνες, από τη στιγμή που η νεαρή γυναίκα έκανε την καταγγελία.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στις έρευνες των Αρχών στα κινητά και τα τάμπλετ των πέντε εμπλεκομένων, καθώς γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τα Εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ. να βρεθούν στοιχεία που ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση.

Τι υποστηρίζει η πλευρά της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα

Η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα υποστηρίζει, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των τοξικολογικών εξετάσεων, ότι «άργησε να ληφθεί το δείγμα».

«Αν σταματήσει η ουσία να βρίσκεται στα ούρα, κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να το αποδείξει», υποστήριξε ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα, αφήνοντας «παράθυρο» για επιπλέον ενέργειες.

Ειδικότερα, ο τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί θα ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων. Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης ανέφερε ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

«Η ποσότητα αλκοόλ στα ούρα δεν αντικατοπτρίζει ούτε την κατανάλωση ούτε και τον μεταβολισμό σε τίποτα, είναι αναξιόπιστο νούμερο, δεν το λαμβάνουμε υπόψιν μας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από την ποσότητα αλκοόλ στα ούρα πόσα ποτά ήπιε και αν ήταν σε κατάσταση να δώσει συναίνεση ή όχι», είπε μιλώντας στο MEGA.

Όπως είπε ο σύμβουλος, «τα ούρα πάρθηκαν μετά από περίπου 18 ώρες. Τα νούμερα είναι πλασματικά, δεν μπορούμε να κάνουμε αναγωγή στην κατανάλωση του αλκοόλ. Για τις υπόλοιπες ουσίες, το χάπι του βιασμού, ξεκαθαρίζει μετά από 12 ώρες στα ούρα. Το δείγμα που πάρθηκε με καθυστέρηση μετά από 18 ώρες δεν μπορεί να μας δώσει αποτελέσματα για κάποια συγκεκριμένη ουσία».

Όπως τόνισε, «μόλις πάρω στα χέρια μου τα αποτελέσματα θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας για να βρούμε την αλήθεια».

«Δεν είχαν δώσει εντολή να μην καθαριστεί το δωμάτιο – Δεν μου έδωσαν ουροσυλλέκτες»

«Εκείνη την ημέρα πήγα από την πρώτη στιγμή στην αστυνομία, μου πήρε κατάθεση ένας αστυνόμος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης και ενώ είχα πει ότι ήμουν σε αυτό το νοσοκομείο δεν είχαν δώσει εντολή για να μην καθαριστεί το συγκεκριμένο δωμάτιο, άλλαξαν βάρδια οπότε ο αστυνομικός που ήρθε είπε ότι “κακώς παίρνετε κατάθεση από την κοπέλα και δεν έχετε διατάξει να μην καθαριστεί το δωμάτιο” και έπειτα έδωσε την εντολή», επισήμανε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα το βράδυ της Τρίτης (1/2), μιλώντας διαδικτυακά στο Instagram με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

«Δεν μου έδωσαν ουροσυλλέκτες, μου είπαν ότι εγώ πρέπει να πάω να τους πάρω. Έψαχνα για περίπου 40 λεπτά, δεν μπορούσα να τα βρω γιατί έβλεπα θολά. Έβαλα GPS και με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφερα να βρω φαρμακείο και γύρισα αλλά δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή “δώσε τα ούρα”», δήλωσε στον δημοσιογράφο, κλείνοντας.

Το ενημερωτικό σημείωμα από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Στο ενημερωτικό σημείωμα που υπογράφει η προϊσταμένη της υπηρεσίας, ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, αναφέρεται πως η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για το περιστατικό την 1η Ιανουαρίου 2022, απογευματινές προς βραδινές ώρες, από τον αξιωματικό υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Λευκού Πύργου.

Η αρμόδια ιατροδικαστής της υπηρεσίας, όπως σημειώνεται, «συνέστησε στα αστυνομικά όργανα την άμεση λήψη δείγματος ούρων, που είναι το μόνο κατάλληλο βιολογικό δείγμα για τοξικολογική ανάλυση, σε τέτοιου είδους περιστατικά» και «το δείγμα, όπως ενημερώθηκε η ίδια, ελήφθη το ίδιο βράδυ».

Σε ό,τι αφορά την τοξικολογική, σύμφωνα με την κυρία Ζαγγελίδου, «η υπηρεσία ακολούθησε τις οδηγίες του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, κ. Ράικου, υπευθύνου των αναλύσεων αυτών για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα», ενώ πρόκειται για «οδηγίες που έχουν δοθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα».

«Την επόμενη μέρα, Κυριακή, απογευματινή ώρα, η εξεταζόμενη προσήλθε στην υπηρεσία μας προκειμένου να εξεταστεί και να ληφθούν τα κατάλληλα βιολογικά δείγματα για εξέταση γενετικού υλικού, τα οποία παραδόθηκαν στην αρμόδια προανακριτική αρχή, ώστε να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια», σημειώνεται.

Σχετικά με την παράδοση των δειγμάτων για ανάλυση διευκρινίζεται:

«Ο κ. Ράικος παρέλαβε ο ίδιος το βιολογικό δείγμα προς τοξικολογική ανάλυση από το Τμήμα Ασφάλειας του Λευκού Πύργου, μαζί με την έγγραφη εντολή εξέτασής του και το μετέφερε στο εργαστήριό του στο ΑΠΘ για ανάλυση».

Σημειώνεται ότι «στις 19/01/22 ο κ. Ράικος απέστειλε σχετικό δείγμα και σε αρμόδιο εργαστήριο στην Ελβετία για παράλληλο έλεγχο» και «τα αποτελέσματα των ελέγχων σήμερα, 01/02/2020, παραδόθηκαν σε κλειστό φάκελο στην ανακριτική Αρχή».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση