03:41
22/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:41
22/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Aydinlik: «Ομολογία Τσίπρα: Η Ελλάδα είναι πειθήνιος και δεδομένος σύμμαχος της Δύσης – Καταντά να είναι πιόνι τρίτων δυνάμεων»

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ / Φωτογραφία: Eurokinissi

28.06.2022
11:22
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2022 • 13:57
Η τουρκική εφημερίδα Aydinlik αναφέρεται σε συνέντευξη που παρέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Η τουρκική εφημερίδα, Aydinlik, έχει δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα «γίνεται ένας πειθήνιος και δεδομένος σύμμαχος της Δύσης που, στο τέλος της ημέρας, καταντά να είναι πιόνι στη σκακιέρα τρίτων δυνάμεων».

Το άρθρο του Αydinlik φέρει τίτλο: «Ομολογία Τσίπρα: Η Ελλάδα είναι πιόνι τρίτων δυνάμεων» και αναφέρεται σε συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην EURACTIV.

Το άρθρο της Aydinlik για τον Αλέξη Τσίπρα
Το άρθρο της Aydinlik για τον Αλέξη Τσίπρα / Φωτογραφία: Aydinlik

Το άρθρο της Aydinlik για Τσίπρα

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Ριζοσπαστική Αριστερή Συμμαχία (ΣΥΡΙΖΑ), Αλέξης Τσίπρας, αξιολόγησε τα προβλήματα στις τουρκοελληνικές σχέσεις.

«Η Τουρκία είναι σε διεθνή άνοδο»

Εκφράζοντας ότι η αυξανόμενη ένταση σε επίπεδο λόγου τον ανησυχεί, ο Τσίπρας είπε ότι «μας ανησυχεί γιατί ο ρόλος της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή είναι σε άνοδο».

«Η Ελλάδα είναι πιόνι τρίτων δυνάμεων»

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία είναι μια δύναμη που θέλει να είναι μεσολαβητής για την ειρήνη στην Ουκρανία, ο Τσίπρας είπε: «Η Τουρκία βρίσκεται σε άνοδο στα μάτια τόσο της Δύσης όσο και της Ανατολής. Αυτό μας ανησυχεί. Γιατί η Ελλάδα όχι μόνο εγκαταλείπει το σταθερό της δόγμα στην εξωτερική πολιτική, αλλά γίνεται ένας πειθήνιος και δεδομένος σύμμαχος της Δύσης που, στο τέλος της ημέρας, καταντά να είναι πιόνι στη σκακιέρα τρίτων δυνάμεων».

Χειραψία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Χειραψία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Φωτογραφία: Eurokinissi

«Πρέπει να είναι ανοιχτά τα κανάλια διαλόγου»

Ο Τσίπρας επεσήμανε ότι υπήρξαν δύσκολες στιγμές στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας κατά τη διάρκεια της 4,5χρονης θητείας του ως πρωθυπουργός και είπε: «Ο Πρόεδρος Ερντογάν ήταν πάντα ο Ερντογάν. Δεν υπήρξε άλλος τους τελευταίους μήνες. Δουλέψαμε σκληρά για να κρατήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους του διαλόγου ακόμα και σε πιο δύσκολες στιγμές. Ως ελληνική πλευρά, εργαζόμασταν για αυτό». έκανε την εκτίμησή του. Τσίπρας χαρακτήρισε «αμέλεια» την αποτυχία της κυβέρνησης να ακολουθήσει ενεργό δρόμο για να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους διαλόγου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση