Quantcast
13:36
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
13:36
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Σύμπραξη Honda με Sony για την ίδρυση εταιρείας ηλεκτροκίνησης (εικόνες & βίντεο)

Μέτρα στην εστίαση κατά του κορονοϊού / Φωτογραφία: Eurokinissi

17.06.2022

17:48

Honda και Sony θα συνεργαστούν

Η Sony και η Honda ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας κοινοπραξίας για τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, η οποία θα ασχοληθεί με την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής προστιθέμενης αξίας και την παροχή υπηρεσιών για την κινητικότητα.

Η νέα εταιρεία θα έχει ως στόχο να συνδυάσει τις τεχνολογίες αιχμής για το περιβάλλον και την ασφάλεια και τις δυνατότητες ανάπτυξης της κινητικότητας, με την τεχνογνωσία της Sony στην ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας. Οι δυο εταιρείες σχεδιάζουν να ιδρύσουν τη νέα εταιρεία μέσα στο 2022 και να ξεκινήσουν την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων και την παροχή υπηρεσιών για την κινητικότητα το 2025.

Τα σχέδια των Honda και Sony

Η Sony και η Honda σχεδιάζουν να ιδρύσουν τη νέα εταιρεία μέσα στο 2022 και να ξεκινήσουν την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων και την παροχή υπηρεσιών για την κινητικότητα το 2025. Η ίδρυση της νέας εταιρείας και η έναρξη των εργασιών υπόκεινται στις σχετικές εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών.

Κάθε εταιρεία κατέχει ίσο μερίδιο 50%, με το στέλεχος της Honda, Yasuhide Mizuno, να διορίζεται πρόεδρος (chairman) και διευθύνων σύμβουλος και ο Sony EVP, Izumi Kawanishi, να διορίζεται πρόεδρος (president) και COO. Όπως είχε αναφέρει προηγουμένως η Sony, η συνεργασία με τη Honda θα αξιοποιήσει τις τεχνολογίες και των δύο εταιρειών για την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Η Honda θα προσφέρει τις προηγμένες τεχνολογίες της σχετικά με την ασφάλεια, το περιβάλλον, το mobility, την κατασκευή ενώ θα αξιοποιηθεί και η εμπειρία της στη διαχείριση υπηρεσιών μετά την πώληση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση