Εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης με προσκεκλημένους: πολιτικούς, αρχιερείς, τοπικούς παράγοντες σε μία ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα. Κλασική ελληνική εικόνα. Βγαλμένη από την δεκαετία του 1990, όπου η προβολή ήταν ο Νο1 στόχος για κάθε δημόσιο πρόσωπο. Να τον δει η οικογένεια, το χωριό, οι συγγενείς, οι ψηφοφόροι. «Είναι εκεί, άρα είναι καλός…»
Ανέβηκαν σε βάθρο την ώρα του αγιασμού οι προσκεκλημένοι. Εκεί και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης – πρώτος πρώτος – να πάρει τη δημοσιότητα που του πρέπει και τα credits για ακόμη μία διοργάνωση ή έργο στο αγαπημένο του Ηράκλειο, όπου εκεί εκλέγεται.
Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής εκεί, αλλά βρίσκεται μακριά τους και μόνος του… Ο Γιώργος Καπελλάκης. Όπως προέκυψε εκ των υστέρων , οι διοργανωτές που τον είχαν προσκαλέσει δεν μερίμνησαν ώστε να τοποθετηθεί μία ράμπα ώστε να έχει πρόσβαση με το αναπηρικό του αμαξίδιο στην εξέδρα των επισήμων.
Και αποφάσισαν να τον αφήσουν εκτός εξέδρας. Μόνο του κάτω. Ευτυχώς που δεν βρέθηκαν 1-2 παλικάρια να τον σηκώσουν να χωρέσει και αυτός κάπου εκεί. Καλύτερα αυτή η εικόνα να ταξιδέψει παντού, γιατί αυτή η εικόνα εκπροσωπεί και χαρακτηρίζει όσους βρέθηκαν πάνω στην εξέδρα, όσους διοργάνωσαν αυτό το πανηγυράκι με άρωμα 90s. Κανείς δεν μπορεί να αλλοιώσει τώρα αυτή την εικόνα, κανείς δεν μπορεί να πει ψέματα, ούτε και να πει συγγνώμη.
Λάθος, ο Αυγενάκης το έκανε και ζήτησε συγγνώμη και εκεί έκλεισε το θέμα από πλευράς του. Δεν φτάνει προφανώς σε μία κανονική χώρα, ένα post από τον κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα του αθλητισμού. Από συγγνώμες και από τέτοια ωραία λόγια χορτάσαμε. Μία χώρα που δεν έμαθε να σέβεται τον διπλανό. Και πως ζητάς από τον απλό λαό να το κάνει, όταν θεσμικά υπάρχουν παράγοντες και φορείς που δεν το σκέφτονται καν…;
Μετά και από αυτή την τραγική εικόνα στο Ηράκλειο Κρήτης, που αν δεν ήταν 1-2 άνθρωποι να εστιάσουν εκεί, κανείς δεν θα είχε πάρει χαμπάρι τίποτε, θα έπρεπε να είχαμε εξελίξεις και παραιτήσεις. Σε μία χώρα που θα σεβόταν το πρόβλημα και την ιδιαιτερότητα του διπλανού του. Που θα έσπευδε να τον βοηθήσει, όχι να τον περιθωριοποιήσει.
Εδώ στα μέρη μας όχι. Εδώ η ντροπή, ντροπή δεν έχει…
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Η αναπηρία είναι κουλ (@cool_crips)