03:21
22/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:21
22/10/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Προπονητής Ιστιοπλοΐας: Κανένα ελαφρυντικό για τον 39χρονο – Του επιβλήθηκαν 13 χρόνια κάθειρξη για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια

Ο προπονητής ιστιοπλοΐας /Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο προπονητής ιστιοπλοΐας /Φωτογραφία: Eurokinissi

14.06.2022
21:54
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2022 • 8:26
Ποια η ποινή που άκουσε ο προπονητής ιστιοπλοΐας

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον 39χρονο, με την απόφαση του δικαστηρίου να ρίχνει αυλαία στην υπόθεση κακοποίησης ανήλικης, στην οποία κατηγορούμενος ήταν ο προπονητής ιστιοπλοΐας.

Το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας ανακοίνωσε απόψε, έπειτα από ολοήμερη ακροαματική διαδικασία και δέκα συνολικά συνεδριάσεις, την ποινή με την οποία δίκασε τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας για τρία κακουργήματα που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό της ανήλικης αθλήτριάς του Αμαλίας. Νωρίτερα, αγορεύοντας στη δίκη ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, ανέφερε πως ο κατηγορούμενος προπονητής ιστιοπλοΐας βίαζε την κοπέλα, ενώ γνώριζε ότι ήταν μόλις 11 ετών.

Το δικαστήριο με απόφασή του επέβαλλε στον κατηγορούμενο κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή και ομόφωνα δεν του αναγνώρισε κανένα από τα τρία ελαφρυντικά που είχε ζητήσει νωρίτερα η υπεράσπισή του (πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας). Σύμφωνα με το Law And Order, κάθειρξη 13 ετών είχε ζητήσει νωρίτερα να επιβληθεί στον κατηγορούμενο και ο εισαγγελέας της έδρας.

Αθώος για την κατηγορία του βιασμού ο προπονητής ιστιοπλοΐας

Της απόφασης επί της ποινής είχε προηγηθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής του κατηγορούμενου. Με αυτή, ο 39χρονος κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της ανήλικης, το 2011, αθλήτριας.

Αντίθετα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης, ενώ δικαστές και ένορκοι τον αθώωσαν από το αδίκημα το οποίο αφορούσε σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών, καθώς αυτό όπως έκριναν απορροφήθηκε από την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια της ανήλικης.

Οι γονείς της Αμαλίας, όπως και η ίδια η κοπέλα, 21 ετών σήμερα, όταν άκουσαν την απόφαση των δικαστών και των ενόρκων για αθώωση του κατηγορούμενου από το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση αποχώρησαν φανερά ενοχλημένοι από το δικαστήριο. Μάλιστα, η μητέρα της κοπέλας ξέσπασε σε κλάματα.

Νωρίτερα, σήμερα, στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για βιασμό κατ εξακολούθηση σε βάρος της ανήλικης, πρόταση που όμως δεν έγινε εν τέλει δεκτή από την έδρα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση