Quantcast
10:24
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
10:24
30/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Netflix: Αυτές είναι οι 10 δημοφιλέστερες σειρές όλων των εποχών – Για να «καείς» σε ατελείωτο binge watching

Το εφηβικό δράμα «13 γιατί;» του Netflix

Το εφηβικό δράμα «13 γιατί;» του Netflix

05.06.2022
15:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2022 • 23:19
Δέκα σεζόν που έσπασαν ταμεία στο Netflix

Θες να δεις μια καλή σειρά στο Netflix και δυσκολεύεσαι να βρεις εκείνη που θα σου κάνει «κλικ»; Ή μάλλον εκείνη στην οποία θα κάνεις εσύ κλικ και θα ξεκινήσει το ατελείωτο binge watching.

Αφότου μάθαμε τι είναι το ακατάσχετο τσιμπολόγημα σε τηλεοπτικές παραγωγές, όπως μας το δίδαξε το Netflix που άλλαξε τα δεδομένα, προσφέροντας ολόκληρες τις σεζόν στους συνδρομητές του, πολλά έχουν αλλάξει στον τρόπο που παρακολουθούμε τηλεόραση.

H κατανάλωση σειρών στο Netflix

Ποιος περιμένει μια εβδομάδα για το νέο επεισόδιο; Ποιος περιμένει ακόμη και μια μέρα, όταν έχει μάθει από το La Casa De Papel πως μπορεί να έχει όλα τα επεισόδια στο πιάτο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να κλείσει το τηλέφωνο και να ξημεροβραδιαστεί από το ένα επεισόδιο στο επόμενο.

Εντάξει, εν μέσω πανδημίας έπεσαν και μερικές «διαφημίσεις»… πάρτε για παράδειγμα το Stranger Things! Με αυτά και με εκείνα, οι φανατικοί του «Πάνω Κάτω» έκαναν τρία ολόκληρα χρόνια ώσπου να δουν νέο επεισόδιο.

Στιγμιότυπο από τη σειρά Stranger Things
Στιγμιότυπο από τη σειρά Stranger Things

Βέβαια, η τέταρτη σεζόν ήρθε μετά βαΐων και κλάδων, σε μια περίοδο που το Netflix δεχόταν το ένα χτύπημα μετά το άλλο (μιλάμε για τους συνδρομητές που έκαναν φτερά και τις μετοχές που πήραν την κατηφόρα) και χρειαζόταν ένα καλό νέο.

Η νέα σεζόν του Stranger Things έσπασε όλα τα ρεκόρ θέασης καινούριας σειράς στο Netflix για το πρώτο Σαββατοκύριακο.

Ποιες όμως είναι οι σειρές, για να ακριβολογούμε οι σεζόν, που κατέχουν τα πρωτεία στην τηλεθέαση; Το Netflix δίνει τις δέκα δημοφιλέστερες σεζόν σειρών του και εμείς σου φτιάχνουμε μια αξιοπρεπέστατη λίστα με παραγωγές που αξίζει να δεις, αν δεν τις έχεις ήδη παρακολουθήσει δηλαδή!

10. 13 Reasons Why – Πρώτη Σεζόν (475 εκατ. ώρες θέασης)

Υπήρξε μια από τις πιο περίεργες και δύσκολες σειρές που έκαναν τη διαφορά στο Netflix. Τα «13 γιατί;» δεν είναι μια ακόμη εφηβική σειρά με έρωτες και ίντριγκες και καλογυαλισμένα ερμάρια στα πλούσια αμερικανικά σχολεία.

Εντάξει, περιλαμβάνει και αυτά, όμως στην πραγματικότητα, η σειρά πραγματεύεται την απόρριψη, τον σκληρό χαρακτήρα μιας σχολικής κοινωνίας και την αυτοκτονία.

Η Χάνα Μπέκερ βάζει τέλος στη ζωή της, όμως πριν το κάνει ηχογραφεί 13 κασέτες (όσοι δεν ξέρουν τι είναι ας το γκουγκλάουν) στις οποίες εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, ενώ ενοχοποιεί κατά κάποιο τρόπο ισάριθμους συμμαθητές της που την οδήγησαν στο τέλος.

9. The Witcher: Season 2 (484 εκατ. ώρες θέασης)

Δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς για αυτή τη σειρά, έναν συνδυασμό Game Of Thrones και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, με τον αφοπλιστικό Χένρι Καβίλ και τη λευκή του χαίτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η δεύτερη σεζόν ήρθε κι εκείνη με μικρή καθυστέρηση, ελέω πανδημίας, όμως η σειρά του Netflix μας αποζημίωσε με την ανατρεπτική της πλοκή.

Σίγουρος ότι η Γένεφερ έχασε τη ζωή της στη Μάχη του Σόντεν, ο Γκέραλτ από τη Ρίβια οδηγεί την πριγκίπισσα Σιρίλα στο μέρος που θεωρεί πιο ασφαλές, την πόλη που πέρασε τα παιδικά του χρόνια, το Κερ Μόρεν.

Καθώς οι βασιλείς, τα ξωτικά, οι άνθρωποι και οι δαίμονες της Ηπείρου παλεύουν να κυριαρχήσουν εκτός των τειχών της, εκείνος πρέπει να προστατέψει το κορίτσι από κάτι πιο επικίνδυνο: τη μυστηριώδη δύναμη που κρύβει μέσα της.

8. Ozark: Season 4 (491 εκατ. ώρες θέασης)

Το “Όζαρκ” είναι ένα συναρπαστικό δράμα που διαδραματίζεται στο σήμερα και παρακολουθεί το ταξίδι της οικογένειας Μπερντ από τη φυσιολογική της ζωή σε προάστιο του Σικάγο στην επικίνδυνη εγκληματική της επιχείρηση στα Όζαρκ του Μιζούρι.

Η σειρά εξερευνά τον καπιταλισμό, τις οικογενειακές σχέσεις και την επιβίωση μέσα από τα μάτια (κάθε άλλο παρά) καθημερινών Αμερικανών.

Πρόκειται για μια από εκείνες τις σειρές του Netflix που θα ακούσεις συχνά να συζητιέται σε παρέες, παρότι δεν έκανε ποτέ – στην Ελλάδα τουλάχιστον – το buzz άλλων προγραμμάτων όπως το La Casa De Papel ή το Λουπέν.

7. Reasons Why – Δεύτερη Σεζόν (496 εκατ. ώρες θέασης)

Πώς μπορεί να συνεχιστεί μια σειρά στην οποία γνωρίζουμε από την πρώτη στιγμή πως μια από τους βασικούς χαρακτήρες αυτοκτόνησε;

Κι όμως οι Αμερικάνοι που έχουν ταλέντο στο να ξεχειλώνουν σενάρια, έδωσαν συνολικά τέσσερις σεζόν από το δράμα «13 γιατί;».

Αν και δεν θα έφτανα ως τον τέταρτο κύκλο, η δεύτερη σεζόν του εφηβικού δράματος του Netflix, σίγουρα αξίζει τον κόπο, με την προϋπόθεση φυσικά πως απόλαυσε κανείς την πρώτη.

6. Inventing Anna (511 εκατ. ώρες θέασης)

Στο Inventing Anna, μια όχι ιδιαίτερα καταξιωμένη δημοσιογράφος ερευνά την υπόθεση της Άννας Ντέλβι, της Γερμανίδας σταρ του Instagram και κληρονόμου που έκλεψε τις καρδιές –και τα χρήματα– των κοσμικών της Νέας Υόρκης.

Ποια είναι όμως η Άννα; Είναι η μεγαλύτερη απατεώνισσα της Νέας Υόρκης ή απλά η εκπρόσωπος του νέου αμερικανικού ονείρου;

Η δημοσιογράφος Βίβιαν Κεντ από τη σειρά Inventing Anna του Netflix
Η δημοσιογράφος Βίβιαν Κεντ από τη σειρά Inventing Anna του Netflix

Η Άννα και η δημοσιογράφος δημιουργούν μια σκοτεινή σχέση αγάπης και μίσους, καθώς η Άννα ετοιμάζεται να δικαστεί και η δημοσιογράφος μας αγωνίζεται να προλάβει να βρει την απάντηση στο πιο καυτό ερώτημα της Νέας Υόρκης: ποια είναι η Άννα Ντέλβι;

H Άννα Κλάμσκι, το κορίτσι του Μακόλεϊ Κάλκιν από τα ’90s επιστρέφει σε μια σειρά που συζητήθηκε όσο καμία άλλη, καθώς πραγματευόταν και μια αληθινή ιστορία, τον περασμένο Χειμώνα, όταν και κυκλοφόρησε στο Netflix.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το άρθρο του New York Magazine “How Anna Delvey Tricked New York’s Party People” της Τζέσικα Πρέσλερ.

5. The Witcher – Πρώτη Σεζόν (541 εκατ. ώρες θέασης)

Εδώ μπαίνετε στον κόσμο του Γητευτή, έναν κόσμο που σε εκείνους που έχουν «καεί» στα video game και στις ταινίες φαντασίες με δράκους είναι απόλυτα γνώριμος και οικείος.

Οι ιστορίες μπλέκονται αριστοτεχνικά γύρω από τον ήρωα και το τέλος αφήνει πραγματικά έντονη τη λαχτάρα να συνεχίσει κανείς να παρακολουθεί τη συνέχεια της σειράς του Netflix.

4. Λούσιφερ – Πέμπτη σεζόν (569 εκατ. ώρες θέασης)

Εδώ έχουμε μια ιστορία να σας πούμε. Η σειρά Λούσιφερ είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο αγαπημένες του κοινού παγκοσμίως και απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί πως παρότι «κόπηκε» από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox η υπσοτήριξη του κόσμου το επανέφερε στη ζωή.

Ποιος άλλος θα μπορούσε άλλωστε να ξεγελάσει τον θάνατο, από τον «εξαποδώ»; Η σειρά πραγματεύεται την απόφαση του διαβόλου να παρατήσει τον θρόνο του στην κόλαση και να περάσει χρόνο με τους κοινούς θνητούς στην Καλιφόρνια.

Εκεί συναντά μια γυναίκα η οποία μπορεί να απωθεί τη σατανική γοητεία του και μαζί λύνουν γρίφους πίσω από δυσεξήγητες δολοφονίες.

3. Stranger Thing – Τρίτη Σεζόν ( 582 εκατ. ώρες θέασης)

Η τρίτη σεζόν του Stranger Things έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, όμως κάτι μας λέει πως το Netflix θα έχει νέο πρωταθλητή όταν περάσουν 28 ημέρες από το τέλος του τέταρτου κύκλου.

Η λίστα που διαβάζετε μετρά τις ώρες θέασης στις πρώτες 28 ημέρες και δεν θα δείτε ξενόγλωσσες σειρές σε αυτή, καθώς αφορά μόνο παραγωγές στην αγγλική (το La Casa De Papel για παράδειγμα, όπως και το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» ανταγωνίζονται στα ίσα όλες αυτές τις σειρές).

2. Bridgerton – Πρώτη Σεζόν (625 εκατ. ώρες θέασης)

Ένα είδος σαπουνόπερας και σειράς εποχής, από τα χέρια της Μύδα της μυθοπλασίας στην Αμερική, της Σόντα Ράιμς, ήρθε να κατακτήσει την κορυφή στις πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix.

Το όνομα Ράιμς βρίσκεται πίσω από την πιο πετυχημένη ιατρική σαπουνόπερα των τελευταίων 20 ετών, το «Grey’s Anatomy», ενώ η εταιρεία της Αμερικανίδας υπέγραψε και το Inventing Anna.

Το Bridgerton βασίζεται σε μια σειρά 8 βιβλίων (κάτι μας λέει πως θα δούμε ισάριθμες σεζόν στο Netflix) κάθε ένα από τα οποία περιγράφει την ερωτική περιπέτεια ενός εκ των αδερφών της οικογένειας Μπρίντζερτον σε μια ουτοπική, περίπου βικτοριανή εποχή, όπου βέβαια ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και η εκμετάλλευση δεν υπάρχουν (παρά μόνον στους δεκάδες υπηρέτες που κάνουν εύκολη τη ζωή των ηρώων!).

1. Bridgerton – Δεύτερη Σεζόν (656 εκατ. ώρες θέασης)

Η επιτυχία του Bridgerton αποδεικνύεται από το γεγονός πως η δεύτερη σεζόν κατάφερε να ξεπεράσει την πρώτη, κάτι που σπάνια συμβαίνει στον χώρο της μυθοπλασίας. Το Netflix έχει ήδη ανακοινώσει πως θα δούμε μια τρίτη σεζόν, την οποία πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουμε εκεί κατά τα Χριστούγεννα.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί συγκεντρωτικά τις δέκα δημοφιλέστερες σεζόν του Netflix:

Η λίστα με τις δέκα δημοφιλέστερες σειρές του Netflix
Η λίστα με τις δέκα δημοφιλέστερες σειρές του Netflix



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση